maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Mofina-beweging maakt speeltuin schoon

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Leden van de onlangs door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen Mofina-beweging hebben de speeltuin van het project Hanna’s Lust schoongemaakt. Ook buurtbewoners en kinderen hebben een handje geholpen. Het ligt in de bedoeling dat de toestellen ook opgeknapt worden en spoedig overgedragen kunnen worden aan de kinderen van de buurt voor een stukje recreatie.

Deze beweging is in het leven geroepen om via een georganiseerd en gestructureerd systeem blijvende ondersteuning te bieden en verzekerd te zijn dat de hulp daadwerkelijk komt waar die nodig is. President Santokhi is tevreden met de beweging en zal de ondersteuning blijven bieden, ook aan elke Surinamer.

Het doel van deze beweging, welke uit 15 leden bestaat is om kansarmen binnen de samenleving gelijke kansen te geven. De leden hebben onlangs na de installatie van gedachten gewisseld met kabinetsfunctionarissen. Er is onder andere gesproken over sociale projecten die prioriteit zullen krijgen.

De werkgroep, onder leiding van Franklin Todie, is bereid te werken aan de gemeenschapsprojecten en die waar nodig aan te passen zodat zij de samenleving tegemoet kan komen. Zaken die hoog op de agenda van de commissie staan, zijn onder andere het aanschaffen van rolstoelen voor bedlegerige bejaarden te Domburg en een bezoek brengen aan Ashiana om na te gaan waar het team, de mensen tegemoet kan komen. Ook zullen overwoekerde speelterreinen en kapotte speeltoestellen in diverse wijken worden aangepakt.

Daarnaast heeft het team nog heel wat projecten gereed staan, in het bijzonder voor vroege schoolverlaters die moeilijk aan een baan kunnen komen. Te zijner tijd zal er nog gewerkt worden aan de bekendheid van de organisatie door een logo te ontwerpen en om via social media bereikbaar te zijn voor de burgers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMofina-beweging maakt speeltuin schoon