woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(1)

Moengotapoe heeft electriciteit

lees ook ...

Moxsi: Art, Muziek en Krosi

Jomara Roletti en Siah Nuboer ervaren een gemis om artistieke talent te etaleren. De artiesten besloten daarom zelf een platform aan te bieden op 4 februari om 20.00. In Bar Bizar  organiseren zij hun...

President Santokhi  was op 19 december in het district Marowijne te Moengotapoe bij de officiele ingebruikname van het elektriciteitsnet van Moengo Tapoe en omgeving. De president zei het belangrijk te vinden om naar zoveel mogelijk gebieden electriciteit te brengen. De electriciteit in de verschillende gebieden wordt opgewekt  wordt door middel van brandstof, waterkracht  of zonne energie, omdat zoals de president het zegt: ‘de bevolking recht heeft op electriciteit’. Vanaf gisteren hebben ruim 200 huishoudens in en rond Moengotapoe de beschikking over elektriciteit.

De president zei blij te zijn dat dit gedeelte van Marowijne ook mag genieten van de energievoorziening. Er is een project in voorbereiding met India waarbij 20.000 huishoudens in het binnenland voorzien zullen worden van zonne-energie. De regering Santokhi/Brunswijk zal de komende week een agenda presenteren van projecten die binnen twee jaar afgerond moeten zijn. Vanaf maart 2021 zal er hiermee een aanvang gemaakt worden. Eén van de projecten op de agenda is de in gebruik name van een middelbare school in het district Marowijne in oktober 2021.

Ook het elektriciteits- en waterprobleem van Commewijne en Marowijne wordt aangepakt. Binnen een jaar moeten deze districten van eerdergenoemde problemen verlost zijn. Vice president Ronnie Brunswijk zei van dit alles: “Deze regering wacht niet op het laatste moment om kort voor de verkiezingen projecten uit te voeren. Vanaf haar aantreden vijf maanden geleden heeft ze niet stilgezeten en is er al heel wat uitgevoerd”.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zei dat in augustus van dit jaar tijdens een werkbezoek de plaatselijke bevolking het elektriciteitsvraagstuk al had aangekaart. En het is voor het eind van het jaar gelukt electriciteit te brengen in het gebied. De bewindsman zei verder dat energievoorziening voor het binnenland een grote uitdaging is en dat de overheid bezig is defecte generatoren te repareren. Dorpen krijgen nu meer brandstof en een aantal dorpen wordt voorzien van hernieuwbare energie.

Er werden drie wasmachines en drie koelkasten verloot onder de bewoners die beschikbaar waren gesteld door vice-president Ronnie Brunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoengotapoe heeft electriciteit