dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
1
(1)

Moengotapoe heeft 1×24 uur stroom

lees ook ...

Santokhi geeft startsein aanpak waterhuishouding en weginfra...

Percelen en wegen in Wintiwai en Pontbuiten blijven binnenkort droog. President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag het project ‘Ontwatering en Rehabilitatie wegen in Wintiwai en Pontbuiten’ gelanc...

Moengotapoe in het district Marowijne is vanaf gisteren 1×24 uur op het elektriciteitsnetwerk aangesloten. President Chan Santokhi is de mening toegedaan dat het volk van Suriname recht heeft op elektriciteit. Het beleid van de regering is er dan ook op gericht via de diverse alternatieven zoals brandstof, waterkracht en zonne-energie de gemeenschap tegemoet te komen. Met een druk op de knop hebben vanaf vandaag ruim 200 huishoudens de beschikking over 1×24 uur elektriciteit.

De president is blij dat dit gedeelte van Marowijne ook mag genieten van de energievoorziening. Er is een project in voorbereiding met India waarbij 20.000 huishoudens in het binnenland voorzien zullen worden van zonne-energie. De regering Santokhi zal de komende week een agenda presenteren van projecten, die binnen een tijdsbestek van twee jaar afgerond moeten zijn.

President Santokhi zei dat hij met vicepresident Ronnie Brunswijk van gedachten te hebben gewisseld over het elektriciteits- en waterprobleem van Commewijne en Marowijne. Afgesproken is dat binnen een jaar deze twee districten van deze eerdergenoemde problemen verlost moeten zijn. Het hebben van 1×24 uur elektriciteit betekent dat er vooruitgang zal komen voor het gebied. Vooral de schoolkinderen zullen hiervan profijt hebben. Het gebied zal investeerders aantrekken waardoor er banen geschapen worden.

Brunswijk die ook het woord voerde, merkte op dat de regering niet alleen praat maar ook handelt. Namens de gemeenschap van Moengtapoe bedankte de vp de president voor zijn inzet en ondersteuning om dit mogelijk te maken voor het gebied. “Deze regering wacht niet op het laatste moment om kort voor de verkiezingen projecten uit te voeren. Vanaf haar aantreden, vijf maanden geleden, heeft ze niet stilgezeten. Er is er al heel wat uitgevoerd,” aldus de vicepresident.

Er werden ook drie wasmachines en drie ijskasten verloot onder de bewoners. Deze huishoudelijke apparaten zijn beschikbaar gesteld door vicepresident Brunswijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoengotapoe heeft 1x24 uur stroom