donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
3
(2)

Moeder van vicepresident Brunswijk gekroond tot Queen Mother

lees ook ...

Economie Suriname herstelt volgens president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) laten weten dat de meeste doelen die de regering had gesteld in het herstelplan zijn gehaald. Santokhi gaf aan dat de i...

Het koninklijk bezoek van Royals uit diverse delen van Afrika werd op feestelijke wijze afgesloten in Moengotapu, gelegen in het district Marowijne, op donderdag 12 oktober 2023. Het evenement bracht verschillende hoogtepunten met zich mee, waarvan de bekroning van Agnes Brunswijk, de moeder van de koning der Afro-Surinaamse nalatenschap, het meest prominente was.

Deze bijzondere eer werd haar toegekend door de koninginnen Oyenike Okundaye van Yoruba (Nigeria) en Vickylextra Okang-Sowah van het Omanye Royal Kingdom in Ghana. De titel van Queen Mother werd Agnes Brunswijk toegekend als erkenning voor haar onmisbare rol in het opvoeden van haar zoon tot de man die hij vandaag de dag is. De Royals prezen haar voor het voorzien van de noodzakelijke levensvaardigheden en de belangrijke rol die zij heeft gespeeld binnen de Afro-Surinaamse cultuur.

De bekroning is niet alleen een eerbetoon aan Agnes Brunswijk, maar markeert ook haar belangrijke bijdrage aan de samenleving en haar rol in het creëren van een erfgoed dat wordt gekoesterd. Het koninklijk bezoek en de ceremonie van bekroning illustreren de verbindende kracht van culturele uitwisselingen en benadrukken het belang van het eren van degenen die een diepgaande impact hebben gehad op de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoeder van vicepresident Brunswijk gekroond tot Queen Mother