donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Moeder van drieling in de bloemetjes gezet

lees ook ...

Carla Boëtius-Geldorp wint communicatie award 2022

Het Centrum voor Communicatie & PR (CCPR) heeft in de Ballroom van hotel Torarica, de communicatie awards voor 2022 uitgereikt. Dit jaar zijn de communicatie awards uitgereikt in de categorieën: d...

Ketlien Barron, die op 2 november vorig jaar moeder is geworden van een drieling, is door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), in de bloemetjes gezet. Ze heeft gisteren bezoek gehad van minister Uraiqit Ramsaran. De kinderen zijn in het Diakonessenhuis geboren. Het is gebruikelijk op het ministerie dat drielingen en hun ouders in de bloemetjes worden gezet. De minister overhandigde een geldbedrag en babypakketten voor elk kind aan moeder Barron. Hij feliciteerde de moeder die alleen met haar zoon woont. “We zijn mevrouw Barron niet vergeten. Een drieling is heel uniek”, zei Ramsaran.

Volgens Ramasaran valt dit deel ook binnen Sozavo-armoedebestrijdingsplan, waarbij alleenstaande moeders ondersteuning krijgen bij zulke unieke gelegenheden. Moeder Barron is uitgenodigd om zich te komen registreren, het ministerie zal dan verder nagaan op welke wijze ondersteuning geboden kan worden.

Ramsaran is bewust van het beleid dat gevoerd moet worden, gelet op de situatie waarin het land zich bevindt. Hij geeft aan dat “het ministerie erg creatief tewerk moet gaan met de weinige middelen die zij heeft, om het volk toch tegemoet te kunnen komen”.

Moeder Barron is heel blij met het bezoek van de minister. Ze gaf aan dat zij in deze moeilijke tijd de eindjes aan elkaar moet zien te knopen. Ze krijgt wel ondersteuning van de vader van de drieling. Ook de samenleving is bereid haar te helpen. Echter is het een uitdaging om aan de spullen te komen, omdat ze in een ver gelegen gebied woont te Accaribo, in het district Para.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoeder van drieling in de bloemetjes gezet