Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Moeder in Suriname rijd eigen baby dood

Geplaatst

op

Een moeder in het Surinaamse Meerzorg heeft maandagavond per ongeluk haar eigen 8 maanden oude baby doodgereden met de auto.

Het drama vond plaats aan de Pandit Murliweg in Meerzorg. De moeder zat maandagavond samen met haar baby in de auto en wilde het erf afrijden. De baby zat op de bijrijdersstoel en leunde tegen het portier aan. Een ander kind dat buiten liep opende het portier waar de baby tegenaan geleund zat. Hierop viel de baby uit de auto. De moeder die nog in de auto zat probeerde vanachter het stuur de baby weer van de grond op te tillen. Per ongeluk is haar voet toen op het gaspedaal terecht gekomen en reed de moeder hierdoor over het kindje heen. Het kind is toen naar de polikliniek van de regionale gezondheidsdienst gebracht. Daar aangekomen bleek de baby al te zijn overleden. Moeder was in het bezit van een geldig rijbewijs en bleek niet onder invloed van alcohol te zijn geweest.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |