dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
3
(1)

Moderne visrokerij geopend te Nieuw-Amsterdam

lees ook ...

SSHCV legt problemen voor aan vicepresident Brunswijk

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft het bestuur van de Stichting Studentenhuisvesting Campus Village (SSHCV) een bezoek gebracht aan het kabinet. Tijdens dit bezoek op 12 febr...

Te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne is dinsdag een moderne visrokerij geopend. De opening is verricht door minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De visrokerij is volgens de standaarden van de Europese Unie (EU) opgeleverd en gefinancierd door de Bolivariaanse Republiek Venezuela middels het project ‘Alba Alimentos.’

“De meeste vissen en garnalen van Suriname worden vers en/of bevroren geëxporteerd naar de buitenlandse markten, waar deze verder verwerkt worden tot eindproducten,” verzekert Visserij-directeur, Parveen Amritpersad.

Minister Rishma Kuldipsingh, van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZ), die ook was uitgenodigd juicht dit project toe. “Als minister van EZ ben ik ingenomen met deze mijlpaal. Mijn ministerie en zeker ik als minister staan te allen tijde achter het stimuleren van ondernemerschap. Dat betekent meer verwerking, meer afzet en meer welvaart.”

Willem Mohamedhoesein, voorzitter van de Visserscollectief Commewijne en Paramaribo sprak zijn dank uit namens de vissers. “Door minder faciliteiten konden wij minder aanbieden, terwijl de vraag groot is. Nu is de hoop voor een beter aanbod maar ook een beter inkomen terug door de komst van Visrokerij Commewijne.”

LVV-minister Sewdien bedankte de ambassadrice van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Ayerim Flores Rivas met de oplevering van de Visrokerij die door haar land is gefinancierd. “Ondanks de uitdagingen in de visserijsector, zijn onze visbestanden de gezondste in de regio. Wij moeten waken voor het opraken van onze vissoorten. Bijkans 8000 mensen vinden een bestaan in de sector en dit moeten en zullen wij waarborgen,” zei Sewdien.

Door het bieden van faciliteiten en vooral het beleid tracht het ministerie de vissers, in het bijzonder de artisanale vissers, te ondersteunen om hun welvaart en welzijn enigszins te verbeteren, zegt de LVV-topman.

Met de opening van de visrokerij wordt value adding gestimuleerd en kan dit leiden tot verhoging van de verdiencapaciteit van de vissers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameModerne visrokerij geopend te Nieuw-Amsterdam