vrijdag 31 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Moderna vaccins niet voor iedereen

lees ook ...

Nederlandse Brigade-generaal Jan Hut ontmoet minister Mathoe...

Dit jaar voert het Commando Zeestrijdkrachten met het Korps Mariniers de Jungle Warfare (Instructor) Course uit in Suriname. In het kader hiervan bracht de Nederlandse brigade-generaal der mariniers, ...

De ontvangen Moderna-vaccins uit Nederland zullen gebruikt worden om specifieke doelgroepen te enten. Zwangere vrouwen en kankerpatiënten, die chemotherapie ondergaan zullen dit toegediend krijgen. Suriname telt nu drie merken vaccins AstraZeneca, Sinopharm en Moderna.

De technische adviescommissie voor vaccineren zal desgevraagd aangeven  welke specifieke risicogroepen nog het Moderna vaccin  mogen ontvangen. De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul zegt dat wij over voldoende AstraZeneca en Sinopharm-vaccins beschikken voor  de rest van de bevolking. “Elk vaccin dat goedgekeurd is door de Wereldgezondheidsorganisatie is goed. Wij moeten zoveel mogelijk Surinamers inenten om de kans op ernstige ziekte en mortaliteit te verkleinen,” legt de directeur uit.

De Moderna vaccins maken deel uit van de ondersteuning, die Nederland aan Suriname geeft in de strijd tegen Covid-19, volgens de Communicatiedienst Suriname. Na het verzoek van Suriname aan Nederland voor het beschikbaar stellen van de Moderna-vaccins heeft de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij gezorgd voor transport.

Het vaccin is voldoende beoordeeld op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit door het Europees Geneesmiddelen Agentschap en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. “Wij hebben advies gekregen van de medische vakgroep gynaecologie om zoveel mogelijk zwangere vrouwen te vaccineren, vooral degenen die boven de 30 jaar zijn. Er wordt door medisch deskundigen overal in de wereld geadviseerd om een mRNA-vaccin te gebruiken voor zwangere vrouwen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameModerna vaccins niet voor iedereen