dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Moderna-vaccins in Suriname zijn veilig

lees ook ...

Minister Somohardjo antwoordt DNA-lid Patricia Etnel

BiZa-minister Bronto Somohardjo antwoordde DNA-lid Patricia Etnel tijdens de openbare vergadering op 26 januari toen zij aangaf, dat het besluit van ‘no work no pay’ de minister waarschijnlijk geen pe...

Er wordt momenteel een bericht verspreid via de internationale media, dat er badges van het Moderna-vaccin zijn beschadigd. Het ministerie van Volksgezondheid heeft Moderna-vaccins ontvangen met badgenummer 3003604. Volgens het ministerie gaat het om een Europese bezending en is het niet de Japanse lading, waarover er veel ophef is ontstaan. 

In de badges uit Japan met de nummers 3004667, 3004734 en 3004956 zijn er onregelmatigheden aangetroffen. Zwangeren worden gevraagd om informatie na te lezen via de beschikbare kanalen van het ministerie van Volksgezondheid, om voorzien te worden van de juiste informatie. Het beschermen van moeder en kind is in deze Covid-19-pandemie urgenter dan daarvoor.

Vrouwen in verwachting kunnen namelijk niet alleen worden blootgesteld aan het Covid-19- virus, maar ook hun kind als er niet preventief wordt opgetreden. Wereldwijd is men reeds gestart met het toedienen van vaccins aan zwangere vrouwen om hun gezondheid en die van het kind te bevorderen.

Ook voor de zwangeren gelden de MoHaNa-protocollen, om de handen regelmatig te ontsmetten, drukke plekken te vermijden en onderling een minimale afstand van anderhalve meter aan te houden. Het ministerie van Volksgezondheid werkt ook in deze pandemie aan het ontwikkelen en implementeren van processen om de gezondheid van alle burgers te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameModerna-vaccins in Suriname zijn veilig