donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Moderna prik voor zwangere vrouwen

lees ook ...

Conferentie over de geautomatiseerde eerstelijnszorg

Het Ministerie van Volksgezondheid op woensdag 29 maart jongstleden in verband met de automatisering van de eerstelijnszorg oftewel huisartsenzorg, voor alle belanghebbenden een Information Systems Fo...

Er is vandaag in het ‘s Lands Hospitaal een aanvang gemaakt met het toedienen van het Moderna-vaccin aan zwangere vrouwen. Dit vaccin (10.000 doses) is door Nederland gedoneerd aan Suriname. Gynaecoloog Satish Mohan zegt dat dit vaccin een van de veiligste is voor vrouwen in verwachting. In de afgelopen periode heeft hij veel zwangere vrouwen gezien die naar het ziekenhuis zijn gekomen in verband met een COVID-19-besmetting.

Die groep heeft extra intensieve zorg nodig, vindt Mohan. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is het heel belangrijk, dat zwangere vrouwen in contact blijven met huisartsen of gynaecologen voor het advies om gevaccineerd te worden.

Volksgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul gaf aan dat er weer een nieuwe bladzijde is toegevoegd aan het vaccinatiegebeuren in Suriname. “We begonnen met AstraZeneca, daarna volgde Sinopharm en nu Moderna. Binnenkort krijgen we ook het Pfizer-vaccin in Suriname.” Volgens de directeur is men nu bezig met kinderartsen om te kijken hoe de groep onder 18 jaar ook gevaccineerd kan worden.

Marc Sprengers, speciale afgezant van Nederland in Suriname voor wat betreft COVID-19, zei dat eenieder zich moet laten vaccineren. “Maak gebruik van de mogelijkheden, nu met Moderna. Nederland is nu in de ban van de deltavariant, die veel gevaarlijker is dan elke andere variant. Ook gevaccineerden raken besmet, maar dan word je niet erg ziek”, zei hij.

Volgens Sprengers is de deltavariant al op de Nederlandse Antillen, dus die kan eventueel ook Suriname binnenkomen. Als dat gebeurt, gaan de de cijfers hier weer snel omhoog net als in Nederland. Vandaar dat de nadruk wordt gelegd op de vaccinatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameModerna prik voor zwangere vrouwen