maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

Modderstroom in Ecuador richt ravage aan en eist levens op

lees ook ...

President Santokhi: “Laat uw moskee een multifunctioneel geb...

President Chandrikapersad Santokhi mocht als hoge gast bij moskee Djamaat Noeroel te Meerzorg de opening van het nieuwe gebouw verrichten. Hij mocht het lint doorknippen. Het gebedshuis is zaterdag ge...

Mensen zijn omgekomen in Ecuador na aardverschuivingen, die optraden na ruim 24 uur regenval. Minstens 24 levens zijn verloren gegaan. Buurtbewoners en reddingswerkers hadden daarna te doen met het dubbele aantal aan gewonden. Huizen werden onder een modderstorm bedolven na instorting van een heuvel in de hoofdstad Quito.  De Helpers hebben met man en macht gewerkt om te redden wat nog gered kon worden.

Behalve de 48 gewonden, zijn woningen beschadigd en acht huizen volledig ingestort, volgens een melding van de veiligheidsdienst van Quito. Er waren moddergolven van 3 meter hoog, die voertuigen, vuilnisbakken en ander puin konden meeslingeren, tijdens een hevige regenbui in de wijken La Gasca en La Comuna onder de hellingen van de berg Ruco Pinchincha.

Voor de start van de reddingsoperatie maande de politie aan tot stilte, in de hoop het hulpgeroep van slachtoffers te kunnen horen. Santiago Guarderas, de burgemeester van Quito zegt dat de aardbeving is ontstaan door verzadiging van de bodem na langdurig regenval.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameModderstroom in Ecuador richt ravage aan en eist levens op