donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Mobiele voedselbank ontdekt veel leed in volkswijken

lees ook ...

700 bereidverklaringen uitgereikt in Brokopondo

Vice president (VP) Ronnie Brunswijk en de minister van Grondbeleid (GBB) en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, hebben op vrijdag 24 maart, samen 700 bereidverklaringen uitgereikt aan bewoners van het distr...

Op zondag werd de laatste pop-up voedselbank van Stichting Amor Vitae opgezet aan de Nieuwweergevondenweg in het district Wanica, waar 140 voedsel-pakketten zijn uitgedeeld. De covid-19 maatregelen zijn streng nageleefd. Innitiatiefnemer Gail Eijk merkt dat er steeds meer mensen in de volksbuurten op deze voedselbanken afkomen. Eijk vind deze laatste pop-up voedselbank de beste uit de vijf, die tot nu toe zijn opgezet. De volgende voedselbank is op 9 januari 2022.

“Het is vlot verlopen. De tent is op tijd opgezet. Wat minder was, is dat er personen vóór de starttijd aanwezig waren. Het is niet dat mensen arm zijn. Het pakket is een steun in de rug. We dachten dat de eerste voedselbank aan de Gemenelandsweg druk was totdat we Latour, Geyersvlijt en Nieuwweer aandeden,” zegt Eijk.

Deze pakketten zijn voor velen een uitkomst, omdat gezinnen niet meer in staat zijn voldoende inkopen te doen, onder de huidige economische omstandigheden. Pop-up voedselbanken zijn opgezet aan de Gemenlandsweg, Latour, Geyervlijt, Commewijne en nu de Nieuwweergevondenweg. Ongeveer 700 personen zijn via de pop-up voedselbanken ondersteund. Een aantal van 47 vrijwilligers zet zich in voor de uitvoering van dit project. Eijk hoopt dat de regering een handreiking zal doen naar zulke initiatieven toe, omdat het zwaar wordt voor organisaties, zoals Amor Vitae.

Een anonieme sponsor heeft voor deze week vijftig personen bedacht met een pakket. Nu wordt de registratie digitaal bijgehouden, om zoveel mogelijk te voorkomen dat meerdere personen van hetzelfde gezin een pakket krijgen per keer. “Als je mensen hun situatie ziet en aanhoort, strijk je over je hart,” zegt Eijk toch.

Nadat de pakketten waren uitgedeeld, is een senior burger toch binnen komen wandelen. Het was duidelijk dat zij behoeftig was. Eijk voelde zich verplicht om haar uit eigen middelen iets toe te stoppen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMobiele voedselbank ontdekt veel leed in volkswijken