woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Mobiele units een uitkomst in vaccinatieplan

lees ook ...

123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma

123 Geslaagden van diverse opleidingen van de verpleegopleiding: Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), mochten op vrijdag 05 augustus jongstleden het diploma in ontvangst nemen van de basisopleiding t...

Mobiele units zijn een uitkomst gebleken bij de uitvoering van het vaccinatieplan. Deze units bieden een gelegenheid om het vaccineren tegen covid-19 te spreiden, zodat er niet een te hoge concentratie ontstaat van mensen op een plaats. De vraag naar vaccinatie groeit nu. Om te kunnen voldoen hieraan zullen meer mobiele units ingezet worden.

Nu de inzet van mobiele units in het Covid-19-vaccinatieplan  succes heeft, verdient het navolging. De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) wil daarom huisartsen en specialisten inzetten, zodat de vaccinatie “zo snel en efficiënt als mogelijk” kan plaatsvinden. “Er is een overweldigende vraag naar deze units. We hebben capabele mensen nodig”, verklaart Kwame van der Hilst, lid van het Covid-19-crisisteam, de oproep vanuit de VMS.

Mukesh Simbhoedatpanday rekent op maximale participatie van de huisartsen en specialisten. “Bepaalde disciplines hebben het minder druk op de afdeling door de afschaling van de reguliere zorg. Wij willen hen vragen om bij te dragen in de vorm van supervisie in het algehele vaccinatiegebeuren”, aldus de voorzitter.

Van der Hilst ziet een stijgende lijn van mensen die zich opgeven om te worden ingeënt. Als dat te maken heeft met de stijgende besmettingen(158) en doden(8) weet hij niet. “Maar het is goed dat de mensen zich melden om te vaccineren en daar moeten we op inspelen”, zegt hij.

Simbhoedatpanday geeft te kennen, dat er nooit handen genoeg zullen zijn om zoveel mensen als mogelijk te vaccineren. “Er ligt een hele logistiek erom heen en om de grote partijen vaccins met succes toe te dienen hebben wij mensen nodig”, is zijn roep.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMobiele units een uitkomst in vaccinatieplan