zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
5
(1)

Misverstanden tussen vp Brunswijk en grootopperhoofd Aboikoni weggewerkt

lees ook ...

Nederlands marineschip doet Suriname aan

In verband met de 47ste onafhankelijkheidsdag van ons land Suriname is het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Pelikaan sinds maandag in Suriname. Het havenbezoek vindt plaats om de banden met Suriname op ...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni, hebben onlangs gesprekken gevoerd waardoor misverstanden die er waren zijn weggewerkt. De vp begaf zich naar het Boven-Suriname gebied, voor het bijwonen van een liba krutu. Voordat hij de krutu bijwoonde, toonde hij karakter en veerkracht door zijn opwachting te maken bij het grootopperhoofd der Saramaccaners, Albert Aboikoni.

Eventuele misverstanden werden hiermee uit de weg geruimd. Brunswijk werd vergezeld door ministers, assembleeleden en partijfunctionarissen. Hij riep op tot eenheid, omdat zonder eenheid geen ontwikkeling komt in het Saramaccaans gebied. “Unu musu lobi un’ srefi”, zei Brunswijk.

De pijnpunten werden besproken in een luchtige en ongedwongen sfeer. Een paar maanden terug stuurde Aboikoni nog een brief naar de president waarin hij het gedrag van Brunswijk afkeurde nadat hij voor de zoveelste keer in het gebied was, maar de granman niet in kennis stelde.

Aboikoni zei nog dat hij het gedrag van de tweede man van het land niet langer zou accepteren en nationaal en internationaal stappen zou ondernemen indien Brunswijk zijn gedrag naar hem toe niet zou veranderen. De delegatie werd door Aboikoni en zijn gezagdragers met open armen ontvangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMisverstanden tussen vp Brunswijk en grootopperhoofd Aboikoni weggewerkt