zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
2
(1)

Misverstand over petitieaanbieding aan OM: Politie ontkracht geruchten

lees ook ...

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op woensdag 6 maart 2024 verduidelijking gegeven met betrekking tot een opkomende controverse over de vermeende afspraken met het Openbaar Ministerie (OM) omtrent de ontvangst van een petitie. De onduidelijkheid ontstond na een ontmoeting tussen Marcel Oostburg en de ressortcommandant van Centrum op donderdag 29 februari 2024.

Tijdens deze bijeenkomst, gehouden op het politiebureau Centrum, besprak Oostburg zijn intentie om op vrijdag 1 maart 2024 een petitie aan te bieden aan het OM. Diverse functionarissen van het KPS waren aanwezig bij dit gesprek. Na deze ontmoeting werd Oostburg door de politie geïnformeerd dat zij aanwezig zouden zijn om de openbare orde te handhaven, maar dat er geen afspraak was gemaakt met het Openbaar Ministerie betreffende de ontvangst van de petitie.

Op de dag van de geplande petitieaanbieding, vrijdag 1 maart 2024, communiceerde de politie met het OM. Het OM liet weten de ondersteuning te waarderen, maar aangaf geen noodzaak te zien om de petitie in ontvangst te nemen. Deze boodschap werd door de politie overgebracht aan Oostburg.

Het KPS betreurt de verwarring die is ontstaan en benadrukt dat er geen sprake is geweest van afspraken met het OM betreffende de petitieontvangst. De politie doet een dringend beroep op de samenleving om niet misleid te worden door onware berichten van derden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMisverstand over petitieaanbieding aan OM: Politie ontkracht geruchten