Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Misstanden onderweg naar de komende verkiezingen in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 05 13 At 15.59.04

Tijdens de verkiezingen voor regeermacht gaat het altijd om een strijd tussen de zittende regering en de rest van de partijen. Anders uitgelegd is het dat de partij of partijen welke de regering vormen, proberen om regeermacht te behouden, terwijl de andere politieke partijen de regeermacht wensen over te nemen.


De propaganda van de regeringspartij cq partijen is erop gericht om zoveel als mogelijk de goede ontwikkelingen binnen de haast verstreken regeerperiode aan te geven. Verder doen zij ook een opsomming van al hetgeen zij denken te zullen gaan realiseren in de volgende regeerperiode.
Aan de andere kant wordt door de overige partijen het gevoerd beleid van de regering bekritiseerd en geven zij aan wat en of hoe zij het beter zullen gaan doen bij verkrijging van regeermacht. Logisch is dat.

In Suriname woed momenteel de verkiezingsstrijd met een weliswaar een andersoortige strategie. Deze strategie openbaart zich door zaken die alle ethische alsook morele grenzen overschrijden en dus onaanvaardbaar genoemd mogen worden.

Afkeurenswaardig is het wanneer propagandisten van een partij, vernielingen aanbrengen aan propaganda materiaal van een andere partij, deze verwijderd als ook wegneemt.
Onenigheid, hevige ruzie en zelf slaags raken met elkaar is een veel voorkomend verschijnsel, onder propagandisten en aanhangers van de verschillende politieke partijen.


Eigenlijk is dit een beetje het bekend beeld tijdens verkiezingen in Suriname, maar het loopt wel de spuigaten uit wanneer een politieke leider aangeeft dat kiezers behorende tot een bepaalde groep, te lijf zullen worden gegaan met stokken.


Afgezien van het feit dat dergelijke uitlatingen, kunnen worden gezien als bedreiging en opruiing, is de andere kant van de medaille het feit, dat het aan deze leider te wijten zal zijn wanneer de kiezers van bedoelde groep, op een andere partij hun stem uitbrengen. Middels dit gedrag geeft de partijleider blijk van niet te weten hoe het hoort. Dit laatste feit kan en zal zeker een deel van zijn eigen partij aanhangers bewegen om te stemmen op een andere partij.

Laten wij hopen dat de kiezers geen aanstoot nemen aan onverantwoorde uitspraken cq oproepen gedaan door leiders van politieke partijen.

Culturu.com —Ferdinand Louis

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Huysmans
woensdag 13 mei 2020 22:28

Dit komt in derde wereld landen voor. Vlaggenaan huis vechten.. grote mensen doen als kinderen. Stem en accepteren wie zal winnen. Bouterse gaat weer winnen. Dat staat vast andere politiek partijen zijn niet opgewassen tegen Bouterse..

Bianca
donderdag 14 mei 2020 20:58

Dat zullen wij merken als bouterse weer aan de macht komt. Want door vermoedelijk te frauderen probeert hij weer aan de macht te blijven, maar hopelijk zal hem dat niet lukken. Is wel jammer dat propagandisten en aanhangers van een politieke partij zich zo opstellen om vlaggen van anderen weg te halen en zelf te bedreigen. Laten wij sportief blijven. Hopelijk kan 25 mei snel achter de rug zijn met als grootte winnaar de VHPAdvertentie

Suriname

Vervolging tegen alle agenten betrokken bij dood George Floyd

Geplaatst

op

Anp 413151086

De openbaar aanklager zal alle agenten die betrokken zijn bij de dood van de 46-jarige George Floyd worden vervolgd. Ze worden vervolgd voor moord zonder enige voorbedachte rade. Het gaat in totaal om 4 agenten die aangeklaagd worden.

“Een belangrijke stap voor rechtvaardigheid is dit”, zegt de Amerikaanse Senator Amy Klobuchar. Het is eerder bekend gemaakt via Twitter.

Eerder heeft agent Chauvin bij de arrestaties met zijn knie de hals van Floyd gedrukt tegen de grond. Om de lang aanhoudende druk is Floyd om het leven gekomen. Op die bewuste dag heeft Floyd met vals geld bij een winkel betaald. De arrestaties is hierna gefilmd en verspreid over de hele wereld.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

COVID-19 besmettingen in Suriname gestegen met 8

Geplaatst

op

1 Breaking News

De COVID-19 teller in Suriname is gestegen met 8 personen dit brengt het aantal besmettingen naar 82.

Op de website is duidelijk te zien dat de actieve cases nu gesteld zijn op 72. 82 personen zijn momenteel positief getest. Sinds gisteren zijn de COVID regels in Suriname verscherpt. De vicepresident van Suriname, Ashwin Adhin de nieuwe regels aangekondigd. Er geldt momenteel een Total- Lock down in het land. – Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen