zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

Misleiders; de protesten zijn niet politiek of etnisch !

lees ook ...

Staatsolie/EBS: de woekerwinsten

Staatsolie, ons eigen staatsbedrijf, honderd procent van de Surinamers, hanteert  de wereldmarkt prijs om de ruwe olie aan de EBS te verkopen. Het is tenslotte olie die  komt uit de Surinaamse bodem e...

De grote demonstraties hebben veel commentaren en ook leugens opgespeld gekregen. Op een bepaalde nieuwsite werd vanuit hun en hun lezers gesuggereerd dat de protesten vanuit de NDP zouden komen, nou nee hoor, van alle leden van het Organic team is bekend dat ze geen of zelfs anti NDP zijn . Het Organic team en hun tienduizend fysieke volgers zijn voor transparantie, eerlijkheid, rechtvaardigheid en een redelijk goed bestaan voor alle Surinamers.

Er wordt het meest gedemonstreerd door Surinamers die niet op Santokhi lijken, logisch want zij lijden het meest. En Organic team gaat pas in een nationale dialoog met de president en ministers praten als aan hun eisen voldaan is. Er zijn 8 corruptieve zaken die de president binnen een week kan doen. (Zie column Surinamers eisen verbetering van de regering)

Miss Leiding
Starnieuws Suriname bedient zich van een column om te sugereren dat de dialoog snel komt, niets aan het handje hahaha. Je ziet wel dat het komt van degene die sowieso de Miss Verkiezing van Leiding heeft gewonnen. Ze is de ster van Leiding, waar ze geboren werd, en heeft de volgens een media onderzoek de grootste on line mediakrant en tv van Su, een vrouw met een visie. Ook heeft Starnieuws nog een misleidende kop alsof Gentle en Hellings zijn gaan praten met Santokhi over het eisenpakket van Team Organic. Niets is minder waar. Ze praten in hun hoedanigheid van adviseur van de Politie vakbond met Santokhi.

Loonlijst
Ay boy, op zulke momenten ga je je afvragen of Starnieuws oprichter Nita Ramcharan nog op de loonlijst als beleidsadviseur van het Ministerie van Justitie staat, sinds na 2000, toen Santokhi daar minister was. Dit is slechts een aanhoudend mofokoranti bericht (word on the street)want er is geen Wet Openbaarheid van Bestuur om het te checken. Feit, Nita moest opstappen bij de Ware Tijd, vanwege verschillende beleidsinzichten met de eigenaar Steve Jong Tjien Fa. De VHP zou haar via de beleidsfunctie bij Santokhi , waarvoor zij salaris ontving en niet werkte op het Ministerie, financieel steunen. Na ongeveer een jaar bij Times van Dilip Sardjoe, richtte Nita Ramcharan met hulp van ondermeer Mr. Humphrey Schuurman (NPS) Starnieuws op.

Organic eist rechtvaardigheid
Luister je naar NPS Patricia Etnel gister in het vraaggesprek met Ganesh van RBN Prime Alert dan zegt zij “ De eisen van Organic team zijn gerechtvaardigd, ze protest-demonstraties ook, Organic team zoekt geen politieke functies en je moet het voornaamste plein en de Palmentuin (enige stadspark) niet afsluiten voor demonstranten, ze hebben recht hun mening zo te uiten. De macht ligt bij het volk.

Kijk je naar Starnieuws wordt je getrakteerd op een President die weer mooie beloftes doet en smoesjes dat het niet met een pennenstreek kan, maar dat het tijd gaat kosten (die beloftes deed hij al een jaar geleden) dan wordt het beeld en woorden van de eisen getoond en daarmee wordt gesuggereerd kijk de president is willing, hou maar op met je demonstraties. Starnieuws doet hier aan propaganda voor de president. Die beweert dat het een chaos wordt als hij corruptieve zaken terugdraait. Wat een leugen!

Presidents propaganda
Starnieuws is hier niet waarheidsgetrouw want het gaat niet om beloften, het gaat om doen, daarna kan Organic Team in een nationale, openbare dialoog gaan praten. Praatjes vullen geen gaatjes! De enige kritische noot van Star Nieuws is dat de president vaag blijft over het terugdraaien van de benoemingen van zijn first Lady, Melissa Santokhi- Seenacherry als lid van de RvC van Staatsolie bijvoorbeeld.

Binnen 24 uur, of zelfs overnight heeft hij statuten van Staatsolie laten veranderen zodat Melissa RvC lid kon worden en daar krijgt ze maandelijks 35000 US dollar voor het niets doen. Dus kan het ook overnight terug gedraaid worden. First lady is jurist, maar ze kon niet eens behoorlijk presteren op een rechters opleiding in Nederland, dus zo knap is ze niet, wel duidelijk sluw en oneerlijk met al haar zes functies die ze niet verdient te bezetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnMisleiders; de protesten zijn niet politiek of etnisch !