vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Miskin winnaar bij enkele kandidaatstelling verkiezing CLO

lees ook ...

President Santokhi installs Business and Government working ...

In order to help the administration implement its plans more quickly, President Chan Santokhi established the Business and Government Working Group earlier this month. The working group was establishe...

Micheal Miskin, de voorzitter van het CLO Collectief, is op 27 augustus jongstlede bij enkele kandidaatstelling winnaar geworden bij de verkiezingen van de vakcentrale Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO).  Tien bonden, die zich hebben aangesloten bij het CLO collectief hebben Miskin ondersteund.

Er is binnen de CLO een splitsing gekomen, door onenigheid, die  ontstond met voorzitter Ronald Hooghart. Kandidatenlijsten mochten tot 13 augustus worden ingediend, maar alleen de lijst van Miskin werd ingediend.

Een verkiezingscommissie werd op de dag van de verkiezing ingesteld zoals de statuten voorschrijven. Deze commissie bestond uit drie leden, namelijk Jerrel Woon, Patrica Reumel en Romeo Ravenberg. Robert Ameerali was de observer. Om confrontatie met Hooghart te vermijden, werd de verkiezing gehouden in het gebouw van het KOB. Op een ander moment zal Miskin zijn intrek nemen in het CLO kantoor aan de Gemenelandsweg. De nieuwe CLO voorzitter zal de overige vakbonden en de overheid op de hoogte stellen van zijn voorzitterschap bij de CLO.

Miskin is ondertussen bedreigd door Hooghart. Hij heeft daarom deze week aangifte gedaan bij de politie tegen Hooghart. In Ravaksur-verband zou Hooghart  gezegd hebben, dat hij Glenn Swamipersad en Miskin dood zal schieten. Miskin is van mening dat zulke bedreigingen serieus genomen moeten worden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMiskin winnaar bij enkele kandidaatstelling verkiezing CLO