maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Miskin: “Stap naar IMF was noodzakelijk”

lees ook ...

Ziekenhuis bonden in actie voor uitbetaling prestatietoelage...

De bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo zal later vandaag beslissen over het voortzetten van de acties. Het 's Lands Hospitaal heeft het werk neergelegd. De oorzaak van beide protesten is dez...

Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat het nooit prettig is als een land naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) stapt. Dit betekent dat het financieel huishouden niet op orde is. “Als er wordt gekeken naar de financiële situatie waarin Suriname verkeerde, dan was deze stap noodzakelijk,” zegt de CLO-voorman.

Volgens Miskin zullen er deuren voor het land opengaan. Dit zou in het verleden ook het geval zijn geweest. Hij verwijst naar 2016 toen er een akkoord gesloten was, dat er deuren waren opengegaan. Daarom gaat hij ervan uit dat er nu meer deuren zullen opengaan. Er zal iets meer vertrouwen komen in het land, vermoedt de CLO-voorzitter. Hij spreekt verder van een uitdaging, omdat het voor het eerst is dat Suriname een IMF-programma gaat uitvoeren.

Er is om de drie maanden rapportage en als land moeten de door het IMF gestelde targets gehaald worden. Hij is erg benieuwd als Suriname dat kan. De eerste targets moeten al in maart worden gehaald. “We zullen zien hoe dat loopt. Ik hoop dat dit jaar de zaken goed lopen, zodat wij onze economie weer op rails kunnen zetten en weer over kunnen gaan tot de orde van de dag,” zegt Miskin verder.

De maatregelen die worden genomen om het financiële huishouden te repareren leiden vaak tot ontevredenheid binnen de gemeenschap. De afbouw van de subsidies valt ook hieronder. Dit is een van de afspraken die is gemaakt met het IMF.

“Iemand moet het verschil betalen. Brandstof werd ook gesubsidieerd. Meel is ook een van de items in de subsidielijn. Ook de subsidie bij elektriciteit, op water worden afgebouwd,” zegt hij. Voor Miskin is het belangrijk dat de lonen op het niveau worden gebracht dat de mensen de nieuwe prijzen kunnen betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMiskin: “Stap naar IMF was noodzakelijk”