dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Miskin nog niet tevreden over geldstroom naar ambtenaren

lees ook ...

Buitenlandse vertegenwoordigingen in Suriname geïnformeerd o...

Hoe de door hen betaalde belasting toegevoegde waarde (btw) terug te krijgen is een van de issues geweest, die vrijdag door de Belastingdienst Suriname is besproken met buitenlandse vertegenwoordiging...

Michael Miskin van het CLO-collectief is nog niet tevreden over de SRD 1000 toelage, die ambtenaren vanaf eind deze maand zullen ontvangen op hun brutoloon. Dit bedrag is een van de koopkrachtversterkende maatregelen van de regering. Er moet volgens hem nog meer gerealiseerd worden voor de ambtenaren. Hoewel hij een verhoging toejuicht voldoet deze volgens Miskin niet aan de verwachtingen van de vakbond, aangezien de koopkracht sterk achteruit is gegaan.

Binnen de ambtenarij zijn er discussies gaande, omdat personen vinden dat dit bedrag aan het nettoloon moest worden toegevoegd. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft al aangegeven, dat dit niet mogelijk is, omdat het budget het niet toelaat. Het zou ook niet eerlijk zijn naar de private sector toe.

Op 9 juni heeft president Chandrikapersad Santokhi de koopkrachtversterkende maatregelen bekendgemaakt tijdens een regeringspersconferentie. Ambtenaren die tot en met SRD 12.602 per maand verdienen komen in aanmerking voor de verhoging van SRD 1000 op het brutosalaris. Ook gepensioneerden en personeel uit de gezondheidszorg krijgen deze verhoging.

Er zal wel belasting worden afgetrokken, zegt minister Achaibersing. Hoeveel een ambtenaar zal overhouden van deze toelage is afhankelijk van het huidige bruto-inkomen. Hoe hoger het inkomen, hoe minder de ambtenaar netto zal overhouden. Deze maatregelen gelde voor een jaar. Hierna zal er een nieuw belastingsysteem worden ingevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMiskin nog niet tevreden over geldstroom naar ambtenaren