Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Misiekaba: “meer aandacht voor senioren”

Geplaatst

op

door

De Bond voor Belangen Behartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst (BBGO), heeft in verband met haar 35-jarig bestaan een seminar gehouden met als thema ‘De plaats van de ouderen in de Surinaamse samenleving’

Tijdens dit seminar hebben de senioren verenigd in deze organisatie van gedachten gewisseld over hoe de positie van de senioren verbeterd kan worden. Er zal een pressiegroep in het leven worden geroepen om de bevindingen van het seminar te doen komen aan de overheid en verschillende maatschappelijke en politieke organisaties.

BBGO-voorzitter, Renate Wouden, gaf tijdens haar toespraak aan dat senioren meer gewaardeerd moeten worden. Zo moet deze waardering vanuit de overheid komen, maar de gemeenschap moet ook veel meer aandacht geven aan de senioren, gaf zij aan.

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), André Misiekaba, die de opening verrichte, kan zich helemaal terugvinden in de oproep van de bond. “Vanuit de overheid is er al heel wat gedaan voor deze groep, maar het is nog lang niet voldoende,” zegt de bewindsman.

Hij riep ook de gemeenschap op om meer waardering te geven aan de senioren. “Het is niet alleen de taak van de overheid om de positie van onze ouderen te verbeteren en ze de nodige rust en ondersteuning te bieden, maar van de totale gemeenschap. “Als we kunnen onthouden dat we ‘allen’ met de wil van de Almachtige een dag ook tot deze groep zullen behoren, ben ik er heilig van overtuigd dat het goed komt met deze groep,” zegt Misiekaba.

De bewindsman heeft zijn waardering uitgesproken voor het werk van de bond. “Het stemt ontzettend goed wanneer we merken dat ook belangengroepen bepaalde initiatieven ondernemen, die een wezenlijke bijdrage leveren aan de verbetering van de positie van de ouderen onder ons. “Bij deze breng ik ook mijn dank uit aan alle anderen die zich inzetten voor deze speciale groep” aldus minister Misiekaba.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio warm verwelkomd in Suriname

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dinsdagavond van harte welkeom geheten op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De selectie heeft hun laatste groepswedstrijd van CONCACAF voetbal met 2-1 gewonnen van Nicaragua. Dit neemt met zich mee dat natio zich rechtstreeks plaatsts voor deelname aan de CONCACAF Gold Cup 2020-2021.

Lees verder

Suriname

Expo “The Chinese in Me” verlengd

Geplaatst

op

door

De foto-expo “The Chinese in Me” is op verzoek van velen binnen de samenleving verlengd tot zondag 24 november aanstaande, steeds van 09:00 uur tot 17:00 uur. De tentoonstelling die op zaterdag 16 november van start ging in het verenigingsgebouw Kong Ngie Tong Sang, was aanvankelijk voor twee dagen gepland. Op de expo, die in het teken staat van 166 jaar Chinese vestiging in Suriname, zijn fotowerken te zien van Surinamers met ‘Chinees bloed’, Surinamers die in China zijn geweest en foto’s van personen die hun familiegeschiedenis vertellen via foto’s, stambomen, gezinsverhalen, en/of reiservaringen.

Het “Chinese in Me”-project werd op 17 augustus van dit jaar, na zorgvuldige voorbereiding gelanceerd in Coronie. In de afgelopen drie maanden is dit project volgens de Chinese ambassadeur Liu Quan met de steun van de Surinaamse regering, door de nauwgezette organisatie van de Suriname Chinese United Association (SCUA) en de Suriname-China Friendship Association (SCFA), onder de aandacht van alle gelederen in de samenleving gebracht. In deze periode zijn meer dan 50 personen geïnterviewd, historische foto’s, teksten en objecten verzameld tot een totaal van bijna duizend items. President Desiré Bouterse toonde tijdens de receptie in verband met het 70-jarig bestaan van de Volksrepubliek China ook interesse over de status van het project en gaf zijn persoonlijke ondersteuning.

Quan zegt dat de huidige relatie tussen China en Suriname zich snel ontwikkelt. “Volksuitwisselingen en culturele uitwisselingen zijn meer dan ooit actiever”, aldus de diplomaat. Volgens hem heeft China dit jaar 400 trainingsplaatsen en meer dan 10 beurzen gegeven aan Suriname, met de bedoeling Suriname te helpen het menselijk potentieel te versterken. Quan: “De Chinese ambassade in Suriname blijft doorgaan met culturele uitwisselingsactiviteiten, zoals het China Film Festival en de reeks “Ambassador Cup” sportwedstrijden, die allemaal goed zijn verwelkomd door de Surinaamse samenleving.” Quan memoreerde dat niet lang geleden een delegatie van de Surinaamse traditionele gezagdragers een bezoek heeft gebracht naar China. Het betrof een historisch bezoek, waarbij de vriendschap en het wederzijds begrip tussen China en de Suriname verder is versterkt. Deze reeks van activiteiten helpen Surinamers China beter te kennen en vormen een sterke basis voor de vriendschappelijke uitwisseling tussen beide landen.

Volgens ambassadeur Quan is het succes van “The Chinese in Me” onlosmakelijk verbonden met de brede steun van alle sectoren van de samenleving. Hij sprak zijn dank uit aan de Surinaamse regering, districtscommissaris Remie Tarnadi van Coronie, de SCUA, de SCFA en de medewerkers van de Chinese school.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X