dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Mishandelde peuter en moeder krijgen begeleiding

lees ook ...

Monikarta verstrekt aan kwetsbare groepen

Het sociaal programma van de regering is op dinsdag 31 januari officieel ingegaan. In de praktijk houdt het in dat kwetsbare groepen in de samenleving via het 'Moni Karta systeem’ van het Ministerie v...

Er komt begeleiding voor de driejarige peuter die door haar vader is mishandeld. De vader heeft alles gefilmd en deze film circuleerde op social media. Ook de moeder van het kind krijgt begeleiding, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Hij heeft met verbijstering en verdriet kennisgenomen van het filmpje.

De minister heeft gisteren samen met waarnemend hoofd Bruce Sariredjo van het Bureau Rechten van het Kind een bezoek gebracht aan het slachtoffer en haar moeder. Ramsaran is nu gerustgesteld door zelf waargenomen te hebben dat de peuter zich in een veilige omgeving bevindt. Hij maakte zich heel ongerust om de situatie. De bewindsman zegt een woord van dank aan zijn collega van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, die samen met zijn team gelijk heeft opgetreden.

Het waarnemend hoofd van het Bureau Rechten van het Kind geeft aan dat de moeder en de peuter de nodige begeleiding en ondersteuning zullen krijgen. De moeder is gisteren geïnformeerd over het af te leggen traject. De Sozavo-minister doet een beroep op de samenleving om de beelden niet verder te verspreiden en de privacy van het slachtoffer te waarborgen.

Uit statistieken van 2018 blijkt dat 86 procent van de jeugd in de kustvlakte weleens een vorm van geweld meemaakt en in het binnenland is dit 92 procent. Het ministerie van Sozavo zal zich samen met alle partners, waaronder ministeries en Unicef krachtig blijven inzetten om geweld tegen kinderen aan te pakken en om elk slachtoffer bescherming te bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMishandelde peuter en moeder krijgen begeleiding