zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Misdaad en geweld bedreiging voor economische groei van de regio

lees ook ...

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grond...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag virtueel deelgenomen aan de 34e tussentijdse staatshoofdenvergadering van de Caricom. Tijdens deze vergadering stond het thema ‘Misdaad en geweld in de regio’ centraal en werden er voorbereidingen getroffen voor het geplande symposium dat op 17 en 18 april 2023 zal plaatsvinden.

Misdaad en geweld vormen een bedreiging voor de economische groei van de regio en het is dan ook belangrijk dat er regionale samenwerking plaatsvindt om deze problemen aan te pakken. President Santokhi benadrukte dat ook Suriname hiermee te maken heeft en dat er hard wordt gewerkt aan het verminderen van deze problemen.

Het symposium kan hierin een belangrijke rol spelen, omdat een regionale aanpak sneller resultaten kan opleveren. Als uitgaande Caricom-voorzitter heeft president Santokhi deze tussentijdse vergadering geleid als vervanger van de huidige voorzitter.

Hij sprak zijn dank uit aan de staatshoofden voor hun vertrouwen en gaf aan dat hij zich blijft inzetten voor de verdere ontwikkeling van de regio. De Caricom blijft zich inzetten voor een stabiele en veilige regio, waarin economische groei en ontwikkeling mogelijk zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMisdaad en geweld bedreiging voor economische groei van de regio