vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
4.3
(3)

Misberekening is meevaller bij national carrier

lees ook ...

Ministerie van Onderwijs betreurt staking; belooft snelle be...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft met verbazing gereageerd op de plotselinge stakingsacties aangekondigd door de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), die op 2...

 De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij werkt al langer dan een jaar aan herstel van het bedrijf. Het bereikte resultaat is onder andere dat de financiële afdeling is versterkt. Nu blijkt na doorlichting van de financiële administratie, dat het bedrijf niet 102 miljoen, maar een schuldpositie van 75 miljoen US dollar heeft. “Dat is een meevaller, die betere perspectieven voor het herstel biedt”, volgens een persbericht van de SLM.

Verder worden er “flinke stappen gezet”, zodat de SLM, die dit jaar zestig jaar bestaat betrouwbaar kan blijven vliegen. Het “infaseren van een juist type vliegtuig in de vloot, met ondersteuning van onafhankelijke experts, zodat de luchtvaartmaatschappij betrouwbaar kan blijven vliegen, nu en in de toekomst”, is een must in het plan.

De SLM spreekt van een ‘vloot’, maar critici vinden dat er geen sprake meer is van een vliegmaatschappij, omdat SLM niet meer over eigen of geleasde vliegtuigen beschikt. De SLM bestrijdt deze conclusie. “Wij voldoen met de huidige inzet van de vliegtuigen aan alle nationale en internationale wet- en regelgeving. Met de gestructureerde infasering van de juiste type vliegtuigen, zal de compliance aan deze wet- en regelgeving, blijvend worden gewaarborgd.”

Surinam Airways werkt verder er naartoe dat andere bedrijfsonderdelen, waaronder de cateringdienst, grondafhandelingsdienst en de vrachtafhandelingsdienst, “commercieel en bedrijfseconomisch” gaan opereren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMisberekening is meevaller bij national carrier