woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
5
(1)

MinOWC weerlegt geruchten: Financiering schoolcampussen niet door vp Brunswijk

lees ook ...

Besluit over verkiezingsbudget van SRD 800 miljoen nog niet ...

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft aangegeven dat er nog geen definitief besluit is genomen over de begroting van SRD 800 miljoen die zijn collega van Binnenlandse Zaken...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) is op dit moment verantwoordelijk voor de ontwikkeling van twee middelbare schoolcampussen in Moengotapoe en Para. Onlangs is een video op sociale media verschenen waarin wordt geïnsinueerd dat de vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk de financiering van de schoolcampus in Moengotapoe bekostigt. Het ministerie benadrukt echter dat deze informatie niet overeenstemt met de werkelijkheid.

De bouw van de schoolcampussen in Moengotapoe en Para wordt gefinancierd met staatsmiddelen, verkregen via een lening van de Islamic Development Bank. Deze schoolcampussen zijn met name bedoeld om studenten uit afgelegen gebieden te huisvesten in moderne studentenflats, waardoor ze de kans krijgen om hun middelbare schoolopleiding voort te zetten.

De campus in Para omvat ongeveer 20 gebouwen en faciliteiten, waaronder twee schoolgebouwen, tien studentenflats, een praktijkcentrum, een ICT-gebouw, twee beheerderswoningen, een cafetaria, een campuswinkel en sportfaciliteiten. De campus in Moengotapoe bestaat uit acht gebouwen, waaronder een schoolgebouw, zes studentenflats, een praktijkcentrum en een sportfaciliteit. De totale accommodatiecapaciteit voor studenten op beide campussen bedraagt ongeveer 1100.

De verwachte oplevering van de bouwwerken is gepland voor september 2023, waarbij de schoolgebouwen al vanaf oktober 2023 in gebruik genomen zullen worden. Daarna zal de inrichting van de overige faciliteiten volgen.

Het ministerie benadrukt het belang van transparantie als fundamenteel principe van goed bestuur en stelt dat nauwkeurige informatie essentieel is voor de samenleving. Het minOWC feliciteert de gemeenschap alvast met deze belangrijke mijlpaal en blijft zich inzetten voor de verbetering van de toegang tot onderwijs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinOWC weerlegt geruchten: Financiering schoolcampussen niet door vp Brunswijk