maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
1
(1)

Minowc vindt haar weg met nieuw onderwijssysteem

lees ook ...

Houtsector nader bekeken

Op 3 en 4 december organiseert de presidentiële taskforce onder leiding van Pertap Bissumbhar een workshop ‘Ordening en transformatie houtsector’. Hiermee wordt het beleid van de houtsector nader beke...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) is langzaam maar zeker op weg met de introductie van een nieuwe vorm van onderwijs, waarvan het afstandsonderwijs een onderdeel is. Minister Marie Levens zegt dat iedereen meewerkt, maar ze is niet helemaal tevreden met de resultaten die tot nu toe bereikt zijn. “We wilden veel meer bereikt hebben op dit moment, maar we moeten ook toegeven dat niet alles snel kan. Wat je plant, lukt niet altijd.”, zegt de minister.

De minister meldt dat er in de komende tijd veel meer aandacht besteed zal worden aan het nieuwe curriculum. Er zal een heel ander systeem van het afnemen van examens geïntroduceerd worden. Ook de evaluatie en repetities zullen een andere aanpak krijgen. Minister Levens spreekt over nieuwe vormen voor de vakken geschiedenis en aardrijkskunde en wel via de radio en televisie. “Het wordt allemaal nieuw en anders”, aldus de onderwijsminister die eraan toevoegt dat er geen andere keus is, dan over te stappen op deze nieuwe vorm van onderwijs.

De bewindsvrouw zegt dat haar ministerie dagelijks met verschillende vraagstukken bezig is, zoals de onderwijssituatie in het binnenland. Daarnaast moet zij bij het introduceren van afstandsonderwijs ook manieren vinden hoe de kwaliteit van het onderwijs te controleren. De bewindsvrouw zegt dat het enorm veel energie kost om met leerkrachten te werken, maar ook om met een groep van ongeveer 150 duizend leerlingen/scholieren bezig te zijn. Er zijn vaker discussies met schoolleiders en leerkrachten en er vinden veel trainingen plaats. Minister Levens zegt dat de onderwijsgevenden ook moeten wennen aan de nieuwe vorm van onderwijs geven.

Wat het onderwijsgedeelte betreft dragen schoolleiders en leerkrachten enorm bij om de leerlingen door het nieuwe systeem te trekken. “Het is een massieve en massale activiteit, want je bent met een groep van 150 duizend tegelijk bezig en dat moet je langzaam en voorzichtig doen”, is de conclusie van Onderwijs Minister Levens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinowc vindt haar weg met nieuw onderwijssysteem