maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

lees ook ...

Minister Ori van Onderwijs moet omgaan met capaciteitstekort...

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) gaf voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers (RvM) aan dat zijn ministerie hetzelfde probleem heeft als ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister Henry Ori maakte dit bekend voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM).

Minister Ori benadrukte de gevolgen van de covid-pandemie op de doorstroming van leerlingen. Vooral leerlingen met achterstanden zijn hierdoor in de problemen geraakt. Diagnostische toetsen hebben deze achterstanden aan het licht gebracht.

In de vakantieperiode zullen deze leerlingen extra lessen krijgen in vakken waarin ze moeite hebben. “Een stukje experiment dat we gaan opzetten,” aldus de minister. Hierbij is vrijwilligheid van leerkrachten, ouders en leerlingen vereist.

De bewindsman is ervan overtuigd dat Surinamers dit voorstel positief zullen ontvangen, ondanks de kosten voor de Staat. Hij benadrukte het belang van deze inspanning om de onacceptabele achterstanden weg te werken.

Na 1 januari zullen de zogenaamde ‘middagscholen’ structureel meer worden ingezet. Deze lessen vinden plaats tussen 13.00 en 15.00 uur om hulp te bieden in diverse vakken. Aanstaande vrijdag wordt een persconferentie gehouden waar de directeuren van het Voortgezet Lager Onderwijs en het Algemeen Vormend Onderwijs meer details zullen geven. Volgens minister Ori is het cruciaal dat het ministerie maatregelen neemt om de leerachterstanden te beperken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen