Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bijscholingsproject voor ghetto jeugd

Geplaatst

op

Ministerie Van Onderwijs Wetenschap En Cultuur 768x432

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft voor basisscholen het Streaming Saturdays project gestart in samenwerking met Stichting Probitas. Dit is om de bewustwording van BE-STREAMING onder de lokale gemeenschappen te vergroten.  BE-STREAMING maakt onderdeel uit van de vernieuwingen binnen het Basisonderwijs. 360 leerlingen van het Basisonderwijs  zullen binnen dit project praktische bijscholing krijgen.

Er is gekozen voor de leerlingen van Latour en Sophiaslust, omdat de levensstandaard van de kinderen daar lager is dan de rest van Paramaribo. Bovendien zouden de leerlingen ook weinig toegang hebben tot internet, missen daardoor het afstandsonderwijs en raken hierdoor dus achter. Het ministerie probeert met dit project het afstandsonderwijs naar hen toe te brengen om zo de ontstane kloof weg te werken.

De leerlingen zijn tijdens de Streaming Saturdays praktisch bezig en doen kennis op door proeven te doen, tastbaar materiaal te gebruiken, zelf na te denken, onderzoek te doen en probleempjes op te lossen. OS Mastklimmen 1 was op zaterdag 31 oktober 2020 aan de beurt. Op zaterdag 14 november 2020 wordt het project in Sophiaslust gehouden.

De Streaming Saturdays komt voort uit de Vakantie Kampen, die zijn gehouden in Saramacca, Wanica, Paramaribo en Marowijne.  Dr. Padhu Sashayer, Kimberly Tjon Poen Gie en de voorzitter van Stichting Probitas John van der Zijden coördineren het project.  Het project bestaat uit een Train de Trainers workshop, leerkrachten bijscholing en een STEM-showcase. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics

BE-STREAMING staat voor Basic Education Science Technology Reading Engineering Arts and Mathematics Improvement of the Next Generation. Het programma is gericht op het duurzaam verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs. De integrale benadering van het BE-STREAMING-concept moet een nieuwe vorm van leren door zelf doen teweegbrengen. Stichting Probitas heeft als doel de vergroting van de zelfredzaamheid van burgers in dit digitale tijdperk.

culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen