dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

MinOWC opent Facebookpagina ‘Wegwijs in het Onderwijs’

lees ook ...

Inheemse en Trans-Atlantische slavernij moet onderzocht word...

Het Nationaal Comité Herdenking Afschaffing Slavernij onder leiding van Johan Roozer heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc, LL.B. laten weten, dat slavernij in Suriname bij w...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (MinOWC) heeft een webpage en een tweede Facebookpagina geopend: ‘Wegwijs in het Onderwijs. Deze nieuwe pagina moet helpen om de veranderingen die in het onderwijs plaatsvinden, begrijpelijk te maken. Met regelmaat zullen er animaties, filmpjes, korte berichten en illustraties op de pagina geplaatst worden.

Op deze nieuwe webpage en de nieuwe Facebookpagina zullen er vele vragen beantwoord worden zoals vragen met betrekking tot het wegvallen van het zesde klas examen, doorstromen, voortgangsrapport, talentontwikkeling, de beoordeling die niet uitsluitend op basis van cijfers zal plaatsvinden en meer. Minister Marie Levens hoopt hiermee het brede publiek te bereiken en het draagvlak voor het nieuwe systeem te vergroten.

Het nieuwe systeem is kindvriendelijk en elk kind is even belangrijk. Dit nieuwe systeem sluit geen enkel kind uit en de zeer vlotte kinderen mogen iets sneller vooruit. Blijven zitten heeft volgens vele studies nadelige psychologische, maar ook economische gevolgen.

“Blijven zitten of afgewezen worden of uit het systeem vallen van kleuter tot universiteit kost ongeveer een half miljard SRD per jaar. Dat kan beter in onderwijs geïnvesteerd worden dat mensen voortbrengt die de toekomst van dit land helpen bepalen”, aldus minister Levens.

Op de nieuwe Facebookpagina en website mag het publiek ook vragen stellen die beantwoord zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinOWC opent Facebookpagina 'Wegwijs in het Onderwijs'