woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
1
(1)

MinOWC en Unicef lanceren serie die taboes geestelijke gezondheid doorbreekt

lees ook ...

Minister Mathoera belooft versterkte samenwerking tussen Def...

Het aantal inbraken en gewelddadige berovingen is gestegen, wat zorgen baart bij het ministerie van Defensie. Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft aangekondigd dat haar ministerie meer onderst...

Op dinsdag 19 maart benadrukte minister Henry Ori van het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (OWC) de noodzaak van uitdrukkingsvrijheid voor jongeren, tijdens de lancering van de Kenki Denki-serie op het Mr. Dr. J. C. De Miranda Lyceum. Deze mental health serie, een initiatief van de afdeling Schoolradio en –televisie van OWC in samenwerking met Unicef, streeft ernaar om bewustzijn te verhogen en stigma’s rond mentale gezondheid te doorbreken.

De Kenki Denki-serie, ontwikkeld met bijdragen van geestelijke gezondheidsexperts, heeft als doel jongeren van jongs af aan te onderwijzen over het belang van mentale gezondheid en hoe ze positief kunnen bijdragen aan hun eigen welzijn. Minister Ori onderstreept het potentieel van deze serie om het mentale welzijn van adolescenten te verbeteren, wat uiteindelijk zal leiden tot een gezondere maatschappij.

De minister uitte zijn bezorgdheid over de mentale gezondheidsproblemen waarmee schoolkinderen geconfronteerd worden, zoals trance-achtige toestanden en suïcidale neigingen, en benadrukte het belang van samenwerking tussen scholen en districten om de geestelijke ontwikkeling van kinderen te waarborgen. Volgens hem is het essentieel om kennis en expertise te bundelen om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken en de nodige ondersteuning te bieden.

De serie behandelt onderwerpen als stress, angst, depressie, zelfbeeld en omgaan met moeilijke emoties, waarbij elke video gevolgd wordt door interactieve opdrachten. Deze aanpak zorgt ervoor dat leerlingen actief betrokken raken bij het leren over en het omgaan met mentale gezondheidsvraagstukken.

Beschikbaar voor zowel scholen als online voor ouders en belangstellenden, roept het ministerie op tot samenwerking om geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en een ondersteunende omgeving voor jongeren te creëren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinOWC en Unicef lanceren serie die taboes geestelijke gezondheid doorbreekt