dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
5
(1)

MinOWC brengt lokale gemeenschap op de hoogte van Schoolcampus Para

lees ook ...

“A Nyun Pasie” van de jarige NPS

De National Partij Suriname zegt in een persbericht dat de enorme inkomsten uit de olie en gassector de bevolking ten goede moeten komen. Op 29 september aanstaande zal de partij in verband met zijn 7...

Vertegenwoordigers van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) hebben een informatiesessie gehouden voor de bewoners van het district Para om hen te informeren over de Schoolcampus Para. Deze sessie werd in samenwerking met het districtscommissariaat Para georganiseerd en vond plaats in het Multifunctioneel Centrum te Onverwacht.

De Schoolcampus Para omvat 13 faciliteiten en 22 gebouwen, waaronder klaslokalen, praktijklokalen en sportfaciliteiten. Vanaf oktober 2023 zal deze scholengemeenschap onderwijs aanbieden op HAVO- en VWO-niveau. Er is nog ruimte voor inschrijvingen. Bovendien zal de campus ook woonvoorzieningen bieden voor 240 studenten in 10 studentenflats op de campus. De opening hiervan staat gepland voor de tweede helft van 2024.

Naast het bieden van onderwijs aan leerlingen, zal de scholengemeenschap ook werkgelegenheidskansen bieden aan werkzoekenden uit de omgeving. Er zijn directe mogelijkheden voor de plaatsing van schoonmakers, tuiniers, beveiligers en administratief personeel. Voor de opening van de woonvoorzieningen op de schoolcampus zullen er meer medewerkers in verschillende functies worden geworven. Geïnteresseerden uit het district kunnen zich registreren via het districtscommissariaat.

Na een presentatie door het MinOWC kregen de aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen. De vragen richtten zich voornamelijk op zaken als schoolvervoer, studierichtingen en accommodaties voor werkzoekenden. De grote behoefte aan onderwijs in Para werd duidelijk benadrukt en er was opwinding over de komst van de nieuwe schoolfaciliteiten.

De gemeenschap gaf aan graag zo veel mogelijk betrokken te willen worden, en er werd gesproken over een overlegstructuur om ervoor te zorgen dat de behoeften van Para goed worden gecommuniceerd naar het ministerie toe. De aanwezige directeuren en coördinatoren van het ministerie hebben toegezegd te kijken naar mogelijkheden om in de komende jaren meer onderwijsmogelijkheden vanuit de Schoolcampus Para te bieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinOWC brengt lokale gemeenschap op de hoogte van Schoolcampus Para