zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

MinOWC bespreekt ook distributie meubilair met FOLS

lees ook ...

Politie benadrukt: “Vreedzaam protesteren mag, maar or...

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) betreurt het dat er op 25 november een opstoot is geweest tussen betogers en politieambtenaren. Benadrukt wordt dat het recht van vreedzaam betoog nimme...

Uit het gesprek van het MinOWC met de FOLS op 11 november jongstleden is er gebleken dat de distributie van meubilair op de Openbare Scholen (OS) in volle gang is. De tekorten zijn voor een groot deel al weggewerkt. De afdeling Leermiddelen Productie en Distributie (LPD) heeft al in verschillende districten geleverd.

Ook de scholen die te kampen hebben gehad met wateroverlast, waardoor het meubilair is vernietigd of moet worden hersteld, ontvangen tafels en stoelen. Vanuit het ministerie worden ook de scholen in het binnenland, die door de wateroverlast alle leermiddelen en meubilair zijn kwijtgeraakt, voorzien.

De schoonmaakmiddelen worden ook geleverd. Er was wat vertraging opgetreden, aangezien het minOWC pas in oktober financiële middelen vrij heeft gekregen. Pas dan kon er met de leveranciers overeenkomsten worden getekend.

Er zijn ook overvolle klassen. Dat is mede het gevolg van tal van factoren  waarvan één, verhuizing is. Veel ouders verhuizen met hun kinderen naar Paramaribo. Verder is ook de kwestie voortgangsrapportage door de FOLS aangekaart. De FOLS stelt voor om het beleid met betrekking tot de doorstroming/ het voortgangsrapport te evalueren. Afgesproken is dat partijen op 28 november weer bijeenkomen voor een vervolgbespreking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinOWC bespreekt ook distributie meubilair met FOLS