donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers Suriname en Quatar bespreken investeringsmogelijkheden in energieprojecten

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk positief over IMF-inspanningen: R...

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die aanvankelijk fel gekant was tegen de betrokkenheid van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), toonde zich nu redelijk tevreden over de behaalde resultaten. Hij be...

Er is woensdag tijdens een High-level meeting tussen minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en zijn collega Saad Sherida Al- Kaabi Minister of State for Energy Affairs van Qatar gesproken over samenwerkings- en investeringsmogelijkheden inzake het uitvoeren van energie-, water- en mijnbouwprojecten. Verder is minister Abiamofo specifiek ingegaan op het beleidsgebied Mijnbouw; hoe de bauxietindustrie van Suriname wederom tot ontwikkeling te brengen.

Ook is nagegaan welke doelen de partners samen kunnen bereiken voor de olie- en gassector van Suriname. Abiamofo heeft bij de uiteenzetting van de diverse beleidsgebieden gesproken over de promotie van hernieuwbare energie, de voorziening van 1X24 uur stroom en de verschillende ontdekkingen van olie en gas vanaf 2020 in ons land.

Minister Al-Kaabi is ook Deputy Chairman of Qatar Energy met een ruime ervaring van 37 jaar in de Onshore als Offshore industrie en is na zijn missie in Guyana ook naar Suriname afgereisd. De NH-topman is zeer ingenomen met de komst van minister Al-Kaabi en kijkt reikhalzend uit naar de wijze waarop de overheid van Qatar kan bijdragen aan de ontwikkeling van deze sector en eventueel de overige beleidsgebieden.

Volgens de Energieminister van Qatar, die eveneens in dat kader zijn perspectieven heeft gedeeld, heeft Suriname zoals Guyana ook voldoende potentie om de uitvoering van deze sector op gang te brengen. De Qatar bewindsman toonde daarbij zijn bereidwilligheid en staat open voor die samenwerking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters Suriname en Quatar bespreken investeringsmogelijkheden in energieprojecten