maandag 30 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers Ramadhin en Ramsaran hadden bespreking over Armulov regeling

lees ook ...

Chinese handelsvereniging schenkt goederen aan Sociale Zaken...

In het kader van de viering van het Chinees nieuwjaar heeft de Zhe Jiang handelsvereniging op dinsdag 17 januari jongstleden goederen aan het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geschonke...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft overleg gehad met collegaminister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting omtrent de ARMULOV-regeling die staat voor Afbouw Regeling Medische Uitzendingen en Lokale Opbouw Voorzieningen .

Tijdens dit overleg is er gesproken over de voorzieningen die uit de ARMULOV-regeling voortvloeien. De ARMULOV-regeling, voorziet in specifieke situaties voor personen die uitgezonden moeten worden naar het buitenland voor medische behandeling indien er in Suriname geen behandelmogelijkheden zijn. Veelal gaat het om zeldzame aandoeningen van levensbedreigende aard.

De regeling voorziet in het vergoeden van de behandeling en andere zaken, maar het een en ander met betrekking tot het aspect van de vliegkosten is niet nader omschreven. Er wordt de laatste tijd veel aan crowdfunding gedaan om onder andere de ticketkosten te verzamelen.

De regering is druk bezig om de mogelijkheden te bekijken om kwetsbare personen de nodige ondersteuning te bieden zodat de medische uitzending na goedkeuring, een vlot verloop kan hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters Ramadhin en Ramsaran hadden bespreking over Armulov regeling