woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers praten met vakbonden over Herstelplan

lees ook ...

Nieuwkomer Grachelle Sluisdom pleit voor welzijn van Surinam...

Grachelle Sluisdom, het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), wil als jonge politica  een rolmodel zijn voor jongeren. In haar 'maiden speech' benadrukte ze haar toewijding aan het welzijn van ...

De regering heeft op vrijdag 23 april 2021 een team samengesteld bestaande uit de ministers van Buitenlandse Zaken; Arbeid, Financiën en Planning en Economische Zaken om gesprekken te voeren met de vakbeweging in het kader van de uitvoering van het Herstelplan. Dit vanwege de vraag van verschillende vakbonden en vakcentrales om betrokken te worden bij de maatregelen, die doorgevoerd zullen worden.     

De vakbonden hebben verschillende voorstellen aangedragen voor het opvangen van de impact op de samenleving, waaronder aanpassing van de belastingschijven, obstakels met betrekking tot het pensioenfonds en aanpassing van de salarissen. Ook wordt gesproken van een eventuele aanpassing van de Staats Zieken Fonds-premie.

Voor de vervolggesprekken is er een schema opgesteld waarbij iedere vakbond de gelegenheid krijgt om de nodige input te geven. De agenda bestaat uit twee hoofdpunten, namelijk: input herstelplan vanuit het bedrijfsleven en inzichten en voorstellen vanuit de vakbonden ter versterking van de koopkracht. Ook zullen de effecten van eventuele maatregelen op de koers, de winkelprijzen en de inflatie worden besproken. De laatste gesprekken met de vakbonden worden op 12 mei gevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters praten met vakbonden over Herstelplan