dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers in Suriname bevoegd lockdown dispensatiebrieven te verstrekken

lees ook ...

Online portaal Belastingdienst verbeterd

Het online portaal van de Belastingdienst Suriname is op maandag 30 januari jongstleden verbeterd. Dit zorgt voor meer mogelijkheden binnen het portaal. Tijdens de werkzaamheden was het portaal gedure...

Leden van de ministerraad zijn nu ook bevoegd om dispensatiebrieven te verstrekken aan personen die tijdens de total lockdown de straat op willen. De president heeft die bevoegdheid, naast de politie ook gekregen. De korpsleiding doet een beroep op de politie om deze mededeling direct te delen met het werkveld om onduidelijkheden bij de controle tot een minimum te beperken.

Volgens politiecommissaris Henry Seedorf komen er nog steeds verzoeken voor dispensatie binnen en die worden in het digitale bestand geplaatst. De ministers hebben ook medewerkers, die ze vaak nodig hebben in dienstverband. Overwegend is er gisteren een besluit genomen dat de ministers, van wie ze vinden dat ze voor de dienst op straat moeten, toestemming meegeven. Hetzelfde geldt ook voor het kabinet van de president. “Deze zijn de voorzieningen voor deze lockdownperiode”, zegt Seedorf.

De politie is in verhoogde staat van paraatheid gebracht. De regiocommandanten hebben allen hun actieplan in werking. Om te vermelden dat mensen ongerief ondervinden zijn deze voorzieningen getroffen voor drie weken. Met betrekking tot spoedgevallen worden ingaande vandaag de districtscommissarissen collectief toegevoegd aan de spoeddesk van de politie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters in Suriname bevoegd lockdown dispensatiebrieven te verstrekken