dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers delen voedselpakketten uit in Nickerie

lees ook ...

6.6% more expensive in a month

Inflation increased by 6.6% in one month. This rise was reported by the General Bureau of Statistics (ABS) in October versus September. Prices are tracked between October 11 and October 31. The av...

Minister Krishna Mathoera van Defensie en minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken hebben in het kader van het project ‘Landelijke distributie van voedselpakketten’ een aantal sociale instellingen bezocht in Nieuw-Nickerie. Samen met de districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan en de coördinator van het project Stanley Dijksteel hebben de ministers op dinsdag 15 juni 2021 de instellingen aangedaan. Beide ministers overhandigden voedselpakketten aan de leidinggevenden van de diverse instellingen.

Bij de bezochte instellingen hoorden de ministers eerst de noden aan. Minister Mathoera en minister Kuldipsingh wezen beide op het belang van de steun die de overheid biedt vanuit het project aan sociaal zwakkeren. “Het is niet veel, maar het is wel het beetje dat de regering alvast kan doen om de nood te verlichten. We hopen dat dit gebaar inspiratie en kracht kan geven om door te gaan met het goede werk en geduld te betrachten tot dat we uit deze crisis komen”, zei minister Mathoera.

Minister Kuldipsingh zegt dat de regering haar solidariteit toont aan het volk. “We zitten allemaal als ministers in de regering en geven gezamenlijk uitvoering aan het project. Ik kan het niet nalaten om zelf mijn ondersteuning te bieden. We staan achter het volk”, merkte de minister op. De bewindsvrouw gaf aan dat het ministerie AWJ belast is met Covid-steun. Werklozen, mensen met een verminderd inkomen en kleine zelfstandige ondernemers mogen via het ministerie steun aanvragen. Ze gaf verder aan dat ze een Covid Crisis Center (CCC) heeft opgezet, waar mensen naartoe kunnen bellen voor hun noden en wanneer ze in een crisis zitten.

De ministers bezochten als eerst de quarantaine opvangplek in het VHP Centrum Nickerie. Daar werden de pakketten overhandigd aan de hoofdzuster. Daarna volgden de bejaardentehuizen Rust en Werk en Huize Francis, de kindertehuizen Olga Clark en Gaytrie en het internaat Shiloh. Verder is er een bezoekje gebracht aan het zuster Dankerscentrum, twee instellingen van Thuis en Daklozen, stichting Adullam, het Multifunctioneel Centrum Nickerie en het Medisch Mungra Centrum (MMC). Eerder in de ochtend startte de ressortsraadsleden (rr) van Nickerie met het uitdelen van voedselpakketten in Nieuw-Nickerie. En de districtsraadsleden waren tot laat nog samen met de militairen van het Nationaal Leger, bezig met het uitdelen van de voedselpakketten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters delen voedselpakketten uit in Nickerie