woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers Buitenlandse Zaken Suriname en Guyana bespreken samenwerking

lees ook ...

Collectie slavernij-achrieven toegevoegd aan Unescolijst

De Memory of the World register (MoW-register) van Unesco is verrijkt met archieven van tot slaaf gemaakten en hun nazaten uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit is een lijst met documentair erf...

Er heeft in het afgelopen weekend overleg plaatsgevonden tussen de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname en Guyana. De Guyanese minister Hugh Todd was met een delegatie op werkbezoek bij zijn collega Albert Ramdin. Deze ministeriële vergadering heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van de follow-up van de afspraken die gemaakt zijn door president Chandrikrapersad Santokhi en president Irfaan Ali in november 2020.

Bij die gelegenheid hebben beide staatshoofden een hernieuwde impuls gegeven aan de bilaterale relatie, met als uitvloeisel het overeenkomen van een Strategisch Dialoog en Samenwerkingsplatform (SDCP). Met deze bijeenkomst is een evaluatie gepleegd over de voortgang van de activiteiten in het kader van dit nieuw samenwerkingsmechanisme, ter voorbereiding van de eerstvolgende Presidentiële Summit, die binnenkort zal plaatsvinden.

Er is van gedachten gewisseld over onder andere veiligheidsaangelegenheden, visvergunningen, de veerverbinding, het verdere proces in het kader van de bouw van de brug over de Corantijnrivier en de strategische samenwerking tussen de buurlanden op regionaal en mondiaal niveau.

Deze bespreking heeft zich voltrokken in een sfeer van cordialiteit tegen de achtergrond van het goed nabuurschap en de positionering van beide landen binnen de regionale context, gezien de huidige ontwikkelingen in de exploratie van olie en gas.

De Surinaamse delegatie bestond naast minister Ramdin uit die van Openbare Werken, Riad Nurmohamed; Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana en Landbouw, Veeteelt en Vissserij, Parmanand Sewdien, bijgestaan door technische deskundigen.

Met de Guyanese Buitenlandse Zaken minister zijn meegereisd de respectieve collega’s van Openbare Werken, Bischop Juan Edghill; Landbouw, Zulifikar Mustaph alsmede technische deskundigen. De residerende Ambassadeur van Guyana, Keith George maakte ook deel uit van de delegatie. De Guyanese delegatie is intussen naar hun land teruggekeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters Buitenlandse Zaken Suriname en Guyana bespreken samenwerking