donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers bezoeken onder water gelopen Wageningen

lees ook ...

VP and President: The national interest must take precedence...

On Monday, President Chan Santokhi and Vice President Ronnie Brunswijk underlined the positive dynamic among the nation's leaders and emphasized the importance of upholding the national interest above...

Wageningen in het district Nickerie staat al weken grotendeels onder water. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bracht samen met zijn collega-ministers Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) een bezoek aan het getroffen gebied.

De percelen in de woonwijken te Wageningen liggen heel laag, waardoor deze onderwater lopen bij zware regenval. Enkele bewoners hebben getracht een ringdijk te bouwen om het overtollige water weg te krijgen uit hun percelen, maar zitten nog steeds met een aantal centimeters water op hun terreinen. De hoofdlozing kan het overtollige hoeveelheid water niet meer aan vanwege de hevige regenbuien van de afgelopen weken. Hier en daar zijn er grote mobiele pompen ingezet om de omgeving te ontdoen van het overtollige water. Enkele pompen zijn reeds geruime tijd buiten functie, waardoor de waterstand in de kanalen hetzelfde blijft.

Vervolgens zijn er ook pompgemalen in Wageningen die niet optimaal functioneren, die door het ministerie van LVV worden gerehabiliteerd. Er zijn ook plannen om de dijken op te hogen. Voor dit moment worden de duikers doorgestoken zodat het water afgevoerd kan worden. Dit alles kan helpen om het waterpeil te beheersen. Aan de bewoners die lang onder water hebben gezeten is er door de regering hulp geboden in de vorm van levensmiddelen. De bewindslieden geven aan dat er hard aan het probleem van de wateroverlast in Wageningen  wordt gewerkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters bezoeken onder water gelopen Wageningen