dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers benadrukken belang van gezonde leefstijl op Wereldgezondheidsdag

lees ook ...

Stichting Jongeren voor een stabiele toekomst

In het kader van zijn opendeurbeleid werd de voorzitter van Stichting Jongeren  voor een Stabiele Toekomst , Carlo Renfrum, ontvangen door minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & J...

Ter gelegenheid van World Health Day op zondag 7 april 2024, organiseerde het ministerie van Volksgezondheid samen met diverse partners een gezondheidsdag, dit jaar onder het thema “My Health, My Right”. Het evenement vond plaats op het terrein van de International Mall of Suriname (IMS), waar minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) de nadruk legden op het universele recht op toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg en een gezonde levensstijl.

Minister Ramadhin sprak over het belang van het verbeteren van de levenskwaliteit als kernprioriteit van zijn ministerie. “Door de krachten te bundelen met onze partners en evenementen zoals deze gezondheidsdag te organiseren, streven we ernaar om het bewustzijn te verhogen over ieders recht op kwalitatieve gezondheidszorg,” aldus Ramadhin. Het thema van dit jaar, “My Health, My Right”, benadrukt dat toegang tot gezondheidszorg een fundamenteel menselijk recht is.

Verschillende gezondheidsorganisaties, waaronder Stichting Lobi Suriname, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Nationaal Nierdialyse Centrum, en de Pan American Health Organization, boden informatie aan over gezondheidsdiensten en -opleidingen. Bezoekers konden ter plaatse hun bloeddruk, lengte en gewicht laten meten, terwijl deskundigen advies gaven over voeding en beweging.

Minister Dasai, die zelf ook deelnam aan een work-out sessie, onderstreepte het belang van lichaamsbeweging voor een gezonde levensstijl. “Goede voeding is de eerste stap; beweging helpt bij het aanpassen van je gewicht,” zei Dasai, die aanbeveelt om minstens twee keer per week te bewegen.

De gezondheidsdag, die in het teken stond van het recht op gezondheid en het belang van een gezonde leefstijl, trok veel aandacht en benadrukte de inzet van Suriname om de gezondheid van zijn burgers te bevorderen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters benadrukken belang van gezonde leefstijl op Wereldgezondheidsdag