dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ministers 10 dagen weg voor onderhandelingen

lees ook ...

Santokhi travels to the Bahamas

In a little while, President Chan Santokhi will visit the Bahamas. Although the head of state's itinerary is yet unknown, the media has learned that the trip is primarily focused on officially passing...

Minister Armand Achaibersing van Financiën en minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) hebben de komende dagen een aantal belangrijke werkgesprekken met het Internationale Monetair Fonds (IMF) en de International Inter American Development Bank. Op dinsdag 20 april 2021 reizen de bewindslieden behalve minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken die eerder vertrok, naar de Verenigde Staten van Amerika samen met Karel Eckhorst, die onderhandelt met het IMF en Anand Jagessar, waarnemend CEO van Staatsolie.

Er zullen behalve met het IMF, de Wereldbank en de IDB ook gesprekken gevoerd worden met overheidsinstanties en potentiële investeerders voor onze oliesector. Naast de ondersteuning van het IMF zal Suriname bij de IDB en Wereldbank om budgetondersteuning vragen.

Nadat het IMF het Surinaamse het Herstelplan heeft goedgekeurd, zal Suriname betalingsbalanssteun krijgen voor de Centrale bank van Suriname (CBvS). Hiermee heeft Suriname een betere dekking voor de internationale reserves. Deze steun is gebonden aan strenge voorwaarden, die moeten garanderen dat Suriname in staat zal zijn om de lening bij het IMF terug te kunnen betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisters 10 dagen weg voor onderhandelingen