zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4
(1)

Ministerraad maakt geld vrij voor landelijke prijscontrole

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

In de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) is 630.928 goedgekeurd bestemd voor het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Het beheersbaar houden van de kosten voor levensonderhoud is een taakstelling van het ministerie. Deze taak bewerkstelligt het ministerie door de monitoring en controle van de basis en strategische goederen welke landelijk plaatsvindt. De Economische Controle Dienst (ECD) is de werkarm van het ministerie die deze controle uitvoert.

Minister Rishma Kuldipsingh heeft onlangs in de RvM gezegd dat voor het continueren van de landelijke controlewerkzaamheden (in de periode augustus-december 2022), welke geïntensiveerd zullen worden, het van belang is dat er logistieke middelen beschikbaar worden gesteld voor de ECD. Dit, omdat het als zeer urgent kan worden aangemerkt dat de basis en strategische goederen betaalbaar en beheersbaar blijven.

Vicepresident Ronnie Brunswijk, die de RvM voorzit, vond net als de gehele Raad het voorstel van de bewindsvrouw raadzaam en gepast. Het bedrag zal in kavels van vier perioden worden uitbetaald.

De samenleving zal middels publicatie van de groothandel- en consumentenprijzen geïnformeerd worden, alsook over de landelijke controlewerkzaamheden middels televisieprogramma’s en infomercials meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterraad maakt geld vrij voor landelijke prijscontrole