maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerraad keurt nieuwe bezoldigingsreeks luchtverkeersleiders goed

lees ook ...

Tekort aan meel leidt tot schaarste aan brood

Er zal de komende dagen een schaarste zijn aan brood- en banketproducten. De meelleverancier kon vanwege de girale US-dollar problemen bij de banken niet op tijd haar bestelling plaatsen in het buiten...

De Raad van Ministers (RvM) heeft de nieuwe bezoldigingsreeks van de luchtverkeersleiders goedgekeurd. Deze nieuwe loonreeks zal vanaf 1 december voor deze groep gelden. Ook het hoofd Luchtverkeersdiensten en het hoofd Luchtvaartdienst bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) behoren tot de groep die een andere loonreeks heeft.

Na gesprekken tussen de vertegenwoordiging van de luchtverkeersleiders (SATCA) en leiding van het ministerie van TCT is besloten dat vanaf 1 december 2021 de nieuwe salarisreeks van toepassing zal zijn. Met het besluit is de arbeidsrust alsmede de veiligheid binnen de luchtvaart gegarandeerd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

De voornaamste taak van luchtverkeersleiders is het controleren en sturen van het luchtverkeer. Hierbij wordt gebruikgemaakt van hun vaardigheden en beoordelingsvermogen om de landing en start veilig naar piloten te leiden. Het aansturen van vliegtuigen tijdens extreme weersomstandigheden en noodsituaties behoren ook tot de werkzaamheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterraad keurt nieuwe bezoldigingsreeks luchtverkeersleiders goed