woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerraad keurt nieuwe bezoldigingsreeks luchtverkeersleiders goed

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

De Raad van Ministers (RvM) heeft de nieuwe bezoldigingsreeks van de luchtverkeersleiders goedgekeurd. Deze nieuwe loonreeks zal vanaf 1 december voor deze groep gelden. Ook het hoofd Luchtverkeersdiensten en het hoofd Luchtvaartdienst bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) behoren tot de groep die een andere loonreeks heeft.

Na gesprekken tussen de vertegenwoordiging van de luchtverkeersleiders (SATCA) en leiding van het ministerie van TCT is besloten dat vanaf 1 december 2021 de nieuwe salarisreeks van toepassing zal zijn. Met het besluit is de arbeidsrust alsmede de veiligheid binnen de luchtvaart gegarandeerd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

De voornaamste taak van luchtverkeersleiders is het controleren en sturen van het luchtverkeer. Hierbij wordt gebruikgemaakt van hun vaardigheden en beoordelingsvermogen om de landing en start veilig naar piloten te leiden. Het aansturen van vliegtuigen tijdens extreme weersomstandigheden en noodsituaties behoren ook tot de werkzaamheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterraad keurt nieuwe bezoldigingsreeks luchtverkeersleiders goed