woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerraad beslist woensdag of er total lockdown is op Marrondag

lees ook ...

Frédérique de Man praat met de assemblee over de slavernijex...

De Nederlandse Frédérique de Man heeft op donderdag 23 maart jongstleden gesproken  met de commissie Mensenrechten in De Nationale Assemblée over het traject dat ingezet moet worden na de excuses van ...

Hoewel er eerder dit jaar door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is gezegd, dat er op feestdagen een total lockdown geldt, wordt woensdag beslist of dit ook het geval wordt op 10 oktober als de Dag van de Marrons wordt herdacht. Na het besluit wordt de samenleving geïnformeerd, verzekert president Chandrikapersad Santokhi.

De stijging van het aantal besmettingen en doden baart de regering zorgen. Daarom blijft de president hameren op het opvoeren van de informatieverschaffing rondom het vaccineren en opvoeren van het toedienen van vaccinaties. Er is een wetsontwerp ingediend waarin de controle op Covid-19 wettelijk zal worden opgenomen. Er is een clusterteam van ministers samengesteld, waar de minister van Justitie en Politie de leiding, Kenneth Amoksi, leiding aan geeft.

De bewindsman zal ervoor zorgen dat zaken juridisch goed worden uitgewerkt, zegt de president. Op een onlangs gehouden persconferentie van de regering kon de president niet veel kwijt over de nieuwe wet. Die zal als die zover is om besproken te worden in DNA-verband ook worden toegelicht naar de samenleving toe.

Voor wat betreft het versterken van de zorgsector die onder druk staat wegens vertrekkend personeel, is minister Ramadhin in overleg met lokale artsen en de Medische Zending. De bedoeling is dat de zorg overal toegankelijk moet zijn. Er zijn mogelijkheden bekeken met Frans-Guyana en Guyana om gebruik te maken van artsen die 1x 24 uur beschikbaar zijn.

“Eventueel kunnen gebieden die zich op de grens bevinden, gebruikmaken hiervan om ook optimale zorg te kunnen bieden aan de bewoners”, zegt president Santokhi. Tot en met dinsdag zijn er vanaf de uitbraak van corona een jaar terug in Suriname, 927 Covid-doden genoteerd. Het aantal besmettingen bedroeg dinsdag 363.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterraad beslist woensdag of er total lockdown is op Marrondag