vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ministeries werken samen aan herstel binnenland

lees ook ...

Lijk aangespoeld

De politie van het bureau Calcutta kreeg op 16 januari een telefonische melding dat er een lijk bij de SWM sluis Te Tijgerkreek in het Bombaykanaal te Calcutta in het water was aangetroffen. De wetsdi...

Het ministerie van Onderwijs is in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie en het ministerie van Defensie bezig met een spoedherstel programma voor het binnenland.

De veiligheid is niet overal gegarandeerd vandaar dat in dit samenwerkingsverband mensen opgeleid zullen worden voor het veilig houden van de leefomgeving van de bewoners.

Het is ook de bedoeling kleine schooltjes te bouwen in bepaalde dorpen voor de lager klassen van de basisschool zodat jonge kinderen niet uren met de boot naar school hoeven te varen.

Ook voor het waterprobleem wordt een oplossing gezocht omdat op sommige plaatsen het rivierwater vervuild is. Ook het electriciteitsprobleem zal met dit project worden aangepakt.

De woningen voor leerkrachten zijn vervallen en moeten hersteld worden. Alles is ook vele malen duurder  geworden, waardoor ook voeding moeilijker wordt om aan te schaffen. Ook dit wordt in het project voor het binnenland meegenomen.

Voor dit herstel project binnenland zullen er apart middelen worden vrijgemaakt.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisteries werken samen aan herstel binnenland