vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ministeries spreken nieuw ingestelde waterschappen Nickerie

lees ook ...

BGVS reageert op bekendmaking schaarste aan anesthesie medic...

De Vereniging van Anesthesiologen Suriname heeft bekend gemaakt dat essentiële anesthesie medicatie, niet in voorraad is. Het BGVS deelt in verband met het bericht van boven genoemde vereniging, het v...

De ministeries van LVV, OW, ROS, en het OWMCP zijn na de afronding van de waterschapsverkiezingen Nickerie in december 2022 en januari 2023, het afgelopen weekend met de waterschappen in gesprek gegaan over de te hanteren ‘Strategie Na de Verkiezingen’.

Tijdens de bijeenkomsten zijn er geprinte versies van de waterschapswet en de wijziging hiervan, het bestuursreglement, de keur en overzichtskaart aan de voorzitters van alle 12 waterschappen overhandigd. Ook zijn de follow-ups van de waterschapsverkiezingen middels de post-election strategy en de concept overeenkomst die de samenwerking tussen de waterschappen en de overheid (RO, LVV) struktuur zal geven, besproken.

Er werd onder andere gesproken over de inhoud van deze overeenkomst, de rollen en verantwoordelijkheden van de belangrijkste projectpartners, de rollen en verantwoordelijkheden van de waterschappen en de tijdlijn voor een definitieve overeenkomst. De waterschappen zullen moeten terugkoppelen met hun leden en de overeenkomst zal aan de hand van hun feedback worden aangepast. De overeenkomst zal naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond.

De ondertekende overeenkomst is één van de voorwaarden om de voordelen voor de waterschappen via het IDB- gefinancierd project Duurzame landbouwproductiviteit (SU-L1052) te kunnen realiseren. De waterschappen die participeerden aan de besprekingen waren respectivelijk WaSiMa (Waldeck, Sidoredjo & Margarethenburg), Sawmillkreekpolder, Groot Henarpolder, Paradise en Longmay, Van Drimmelenpolder en Europolder – Zuid en Clarapolder, Corantijnpolder, Europolder – Noord, Nanni- en Brutopolder, Hamptoncourtpolder en Uitbreiding Groot- Henar I & II.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisteries spreken nieuw ingestelde waterschappen Nickerie