maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ministeries, bedrijfsleven en horeca pakken ordening binnenstad samen aan

lees ook ...

Toeloop van patiënten met Rotavirus bij RGD-poliklinieken

Er is door het ministerie van Volksgezondheid en de directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) direct na de uitbraak van het Rotavirus werk ervan gemaakt om extra faciliteiten ter bes...

De ordening van de binnenstad zal gezamenlijk aangepakt worden door de ministeries van Openbare Werken (OW), Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), het bedrijfsleven en uitbaters van de horeca. Zij hebben de handen ineengeslagen om de binnenstad van Paramaribo een nieuw aanblik te geven. Op het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost is in aanwezigheid van OW-minister Riad Nurmohamed een convenant getekend, waar in een 15-tal punten is samengevat om de binnenstad te ordenen en aantrekkelijk te maken.

Minister Nurmohamed benadrukte dat er een volledig ministerieel team achter de overeenkomst staat. Hij merkte op dat overheid en bedrijfsleven reeds jaren in de binnenstad investeren. Echter moeten zaken ook sneller en beter aangepakt worden. De bewindsman zal een speciaal persoon aanwijzen die rapportage moet doen over de vorderingen binnen de overeenkomst. Het ministerie zal binnen de overeenkomst een deel van het werk afstoten.

Volgens hem is de binnenstad belangrijk voor de overheid. In haar streven verbetering te brengen, kan de private sector hierin ook een bijdrage leveren. De OW-minister vroeg het bedrijfsleven een kritische houding erop na te houden zodat het programma kan vlotten.

Districtscommissaris Ricardo Bhola meent dat de binnenstad in glorie hersteld moet worden. Alle partijen dienen gelijkgericht te denken. Daarbij zullen zij moeten meedoen, meebeslissen en de regering adviseren. “De binnenstad is een deel van ons cultureel erfgoed en we moeten er zuinig mee omgaan,” zei de burgervader. Hij benadrukt dat lokale bezoekers en toeristen in een veilige en schone omgeving moeten kunnen vertoeven. Dc Bhola wordt hierin ondersteund door Robbin Roemer, voorzitter van het Uitgangscentrum Paramaribo.

Roemer zegt dat de aanwezige horeca overeenkomstige problemen ervaart. Volgens hem komen er steeds meer ondernemingen bij met nieuwe doelstellingen. “Als ik kijk naar de afgelopen ontwikkelingen, dan denk ik dat de overeenkomst er al lang had moeten zijn,” aldus Roemer, die het van belang acht dat overheid en private sector in deze hand-in-hand gaan.

Conrad Issa, die namens ondernemers van de binnenstad de overeenkomst mede bezegelde, legde uit dat alles startte met een initiatief van de ondernemers om samen met de overheid de neergang van de binnenstad een halt toe te roepen. Al gauw kwam er bijval van andere bedrijven en delen van de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisteries, bedrijfsleven en horeca pakken ordening binnenstad samen aan