woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
3
(2)

Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt tegen SAL stofdeeltjes

lees ook ...

Politie waarschuwt voor CBD-snoepgoed; schadelijk voor gezon...

De Narcoticabrigade van de politie in Suriname, heeft op verzoek van de Economische Controle Dienst (ECD), een partij snoepgoed in beslag genomen. Het ging om CBD Gummy Bears en Cannabis lolly's in zw...

Het ministerie van Volksgezondheid is geïnformeerd door het ministerie van openbare Werken (Metereologische Dienst Suriname) dat er een toename is waargenomen van stofdeeltjes in onze atmosfeer, die afkomstig is van de Saharan Air Layer (SAL).

De SAL is een warme, droge en met stof beladen luchtlaag die afkomstig is van de Saharawoestijn in Noord-Afrika. De verwachting is dat tussen 31 januari en 3 februari er een toename zal zijn van deze stofdeeltjes in onze atmosfeer.

Symptomen

Het ministerie van Volksgezondheid wil de samenleving informeren dat een toename van stofdeeltjes in de luchtlaag de volgende symptomen kunnen veroorzaken: Hoestklachten (droge hoest), Keelpijn, jeukende waterige ogen, niezen, loopneus.

De verwachte verhoogde concentraties van stofdeeltjes kunnen ernstige gevolgen hebben voor: personen met luchtwegaandoeningen zoals astma, personen met reeds bestaande hartziekten, ouderen personen en kinderen, Preventiemaatregelen

De samenleving wordt geadviseerd om:
indien mogelijk binnen te blijven of een stofmasker te dragen als ze naar buiten moeten.
Personen met ademhalingsproblemen en allergieën wordt gevraagd om ten alle tijde alle medicijnen bij zich te hebben, inclusief astma-inhalatoren.
Consulteer de huisarts of dichtstbijzijnde polikliniek bij het vertonen van klacht

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Volksgezondheid waarschuwt tegen SAL stofdeeltjes