zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Ministerie van Volksgezondheid: Pfizer-vaccin nu beschikbaar na vertrek AstraZeneca

lees ook ...

Suriname start ambitieus boomplantproject: een miljoen bomen...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken start op 24 mei met het ambitieuze project "Planting one million trees in 5 years" in Suriname. President Chan Sant...

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft kennis genomen van de recente ontwikkelingen met betrekking tot het besluit van het farmaceutisch bedrijf AstraZeneca om het Covid-19-vaccin van de commerciële markt te halen. Dit besluit is genomen vanwege de toenemende vraag naar nieuwere versies van Covid-19-vaccins, die zijn ontwikkeld op basis van de recentere varianten van het virus. AstraZeneca is trots op hun vaccin, waarvan wereldwijd meer dan 3 miljard doses zijn toegediend.

Het AstraZeneca-vaccin, dat binnen een jaar na de start van de pandemie werd ontwikkeld door wetenschappers van de Oxford University, werd in juni 2022 door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als veilig en effectief verklaard voor personen ouder dan 18 jaar. Gedurende de vaccinatieperiode raakte het bedrijf verwikkeld in enkele rechtszaken, waarbij personen claimden slachtoffer te zijn geworden van zeldzame bijwerkingen zoals bloedstolsels. Ondanks deze zeldzame bijwerkingen, wordt aangenomen dat dit vaccin miljoenen levens heeft gered.

In Suriname was AstraZeneca het eerste vaccin dat in februari 2021 werd toegediend. Vermeldenswaard is dat de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, de eerste persoon in Suriname was die zich liet inenten met het AstraZeneca-vaccin. Daarna werden diverse andere vaccins, waaronder Pfizer, Sinopharm en Moderna, toegediend. Het ministerie volgde de richtlijnen van de WHO en keurde alleen door de WHO erkende vaccins tegen Covid-19 goed.

Het ministerie wil de gemeenschap informeren dat Covid-19-vaccins nog steeds bescherming bieden tegen ernstige gevolgen van een infectie. Momenteel is het Pfizer Covid-19-vaccin beschikbaar op aanvraag bij het BOG, de RGD en de MZ. Het ministerie blijft zich inzetten voor de volksgezondheid en zal de bevolking op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen omtrent Covid-19 vaccinaties.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Volksgezondheid: Pfizer-vaccin nu beschikbaar na vertrek AstraZeneca