zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
5
(1)

Ministerie van Volksgezondheid en BOG krijgen nieuwe gebouwen

lees ook ...

Startsein gegeven voor asfaltering van belangrijk traject Kw...

Op woensdag 10 juli 2024 is officieel het startsein gegeven voor het asfalteren van een belangrijk traject van de Kwattaweg, als onderdeel van het grootschalige project voor de rehabilitatie, stabilis...

Er komt een nieuw kantoor voor het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Op vrijdag 13 oktober 2023 om 11.30 uur zal de “Groundbreaking Ceremony” plaatsvinden, waarbij de eerste schop de grond in gaat voor de fundering van het nieuwe gebouw. Deze ceremonie wordt geleid door de president Chan Santokhi.

Op 16 augustus 2023 heeft het ministerie van Volksgezondheid een contract ondertekend met de aannemer “The 23rd Metallurgical Construction Group Co., LTD. Van Minmetalen.” Dit contract omvat de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor het ministerie van Volksgezondheid en het BOG in de periode van 2023 tot 2025. Dit maakt deel uit van het door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) gefinancierde “Health Services Improvement Project” – SU L-1054. De bouw van het ministerie aan de Rode Kruislaan 22 zal als eerste aanvangen.

De plannen voor dit nieuwe hoofdkantoor dateren uit 2017, en de financiering werd in 2018 geregeld. Door de Covid-pandemie en de brand bij het BOG-kantoor aan de Rode Kruislaan in 2021, moest het ministerie de oorspronkelijke plannen aanpassen.

De afgelopen twee jaar heeft het ministerie nauw samengewerkt met de bank om dit project nieuw leven in te blazen. De noodzaak van een nieuw hoofdkantoor is duidelijk, gezien het huidige kantoor aan de Henck Arronstraat in 2023 niet voldoende ruimte biedt voor alle diensten van het ministerie. Ook de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) zal in het nieuwe gebouw gehuisvest worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMinisterie van Volksgezondheid en BOG krijgen nieuwe gebouwen